Huizing en Van West door in Finland waar Helligkilde met o.a. hole-in-one leidt

De Nederlanders Robbie van West en Daan Huizing zijn door in Finland. De twee wisten met 3 en 6-onder zich te plaatsen voor het weekend van het Vierumaaki Finnish Challenge. Huizing is met 6-onder de hoogst genoteerde Nederlander met een gedeelde 28e plaats. Van West kwam met 70 en 71 slagen nog net onder par het clubhuis binnen en zijn score van 3-onder  bracht hem op de gedeelde 55e plaats.

De 24-jarige Marcus Helligkilde hield de leiding en kon ook zijn hole-in-one vieren op de zevende hole. Met 16-onder na twee ronden lijkt de Deen niet meer in te halen want zijn voorsprong is nu al drie slagen. Wat viel op aan de score van Helligkilde? Wist hij in de eerste ronde vooral op de tweede negen van de golfbaan van het Vierumäki Resort te scoren met 30 slagen nu wist hij de eerste negen eveneens met 30 slagen te eindigen. Zijn hole-in-one sloeg hij met een ijzer 8 waar hij de 151 meter in ene wist te overbruggen.

Op drie slagen afstand staan Jesper Kennegard en Todd Clements. Helligkilde staat nu nog 30e in de algemene ranking van de Challenge Tour en een overwinning zal hem bij de beste 15 spelers van de Challenge Tour laten eindigen.

Huizing en Van West openen met 2-onder in Finland waar Helligkilde leidt!

@challengetour