Challenge Tour

Huizing en Van der Vaart klimmen verder in klassement Denemarken, Hansen leidt

Jurrian van der Vaart is na de derde dag van het Made in Denmark Challenge naar de gedeelde 6e plaats gekommen. Door een ronde van 67 slagen wist hij in het klassement 13 plekken omhoog te klimmen en met 7-onder voor het toernooi staat hij met nog 1 ronde te gaan op 7 slagen afstand van de leider Joachim B. Hansen (foto).

Ook Daan Huizing maakte flinke progressie in het klassement. Met 68 slagen klom hij eveneens 13 plekken omhoog in het klassement naar die van gedeeld 16e. Huizing staat nu voor het toernooi op 5-onder par.

Eerder was het toernooi voorbij voor Wil Besseling. De 78 slagen op de eerste dag wist hij nog redelijk te herstellen met een tweede ronde van 72 slagen op vrijdag maar met de cut op +1 had hij er 7 teveel.

De leiding kwam in handen van Joachim B. Hansen. De Deen wist op de derde dag in 63 slagen rond te gaan en pakte daarmee de nummer 1 plek in het klassement. Hansen staat goed in de Order of Merit van de Challenge Tour en wel op de tweede plaats. Een overwinning in Denemarken zal hem het speelrecht opleveren voor de Europese Tour.