Holland Tour: Wechgelaer wint op de Groene Stern

ImageRuben Wechgelaer (foto) heeft de wedstrijd van de Holland Tour op de Groene Ster gewonnen. Deze nieuwe en uitdagende baan bood onder de stormachtige weersomstandigehden een ultieme uitdaging voor de spelers, hetgeen in de scores duidelijk zichtbaar was.

De Groene Ster, met de deze week verkregen A-Status de jongste volwassen golfparel aan van de (terecht) trotse Friezen liet duidelijk haar tanden zien tijdens de Holland Tour.

Alleen de (desondanks) wat tegenvallende Robert Schoonhoven wist 9 holes met een score van een onder par de baan heel even in bedwang te houden.

Constantheid was de kracht van de winnaar; met tweemaal 76 werd Ruben Wechgelaer winnaar van deze eerste topontmoeting op de Groene Ster. Gedeeld tweede werden Rinus van Blankers en Frank Gowen met een score van 157. Rinus van Blankers mag zich houder noemen van het baanrecord van 75 dat hij in de ochtend speelde maar, zoals Ruben al aangaf bij de prijsuitreiking, dat zal vermoedelijk niet lang stand houden.

Bij de amateurs bleek Leslsy van Gool de sterkste. Begonnen met een goede ronde van 77 bleek een tweede ronde van 83 voldoende voor de winst. Marcel Loijenga werd tweede met 165 slagen en John Weber derde met 167.

De voor een hole in one door Autohaaima beschikbaar gesteld auto en de door de Jan Terpstra tweewielerspecialist beschikbaar gestelde fiets voor de amateurs werden helaas niet gewonnen

Bron: Golf Net NL [www.golfnet.nl]