Het eerste golfnieuws

Hole-in-one voor ??narmige golfer

Wat een golfspeler met twee armen vaak niet wil lukken is een ??narmige golfer wel gelukt. De 36-jarige Engelsman Stuart Barr vierde zijn eerste hole-in-one die hij sloeg net voor de kerst op de Walmer and Kingsdown Golf Club in Engeland. Barr werd geboren zonder rechterarm en begon pas op latere leeftijd met golfen.

De hole-in-one die hij sloeg was geen eenvoudige. Op de 11e hole, een par 3 van 182 meter, sloeg hij een ijzer 4 op de voorkant van de green en deze rolde zo de hole in.

In de flight voor hem speelde ook een aantal van zijn vrienden die bij het zien van de hole-in-one massaal uit hun bol gingen. De pro van de club, Matt Paget, was de eerste die hem in het clubhuis wilde feliciteren. ?Je moet maar eens met ??n arm op de driving-range ballen slaan, dan zal je zien dat je over veel kracht moet beschikken om een bal zover te slaan?, vertelde de pro aan de omstanders. Barr reageerde zoals iedereen die een hole-in-one slaat en gaf een ieder in het clubhuis een drankje en dat kostte hem 25 pond. Barr grapte nog: ?Ik sla maar met ??n arm, maar ze laten met wel het volle pond betalen.?