11 05 2017 handicartOp 10 mei 2017 overhandigde voorzitter Willem Zelsmann van Stichting Handicart de sleutels uit van de zevenhonderdste Handicart aan Martin Schor, secretaris van de Rosendaelsche Golfclub.

Sinds de oprichting van Stichting Handicart in 1986 groeit het aantal mindervalide golfers nog steeds. Inmiddels kunnen ruim 20.000 Handicartpashouders gebruik maken van de 700 Handicarts van de stichting en van de 175 buggy’s die Stichting Handicart jaarlijks huurt op banen waar geen karren van de stichting staan.

Deze winter zijn alle Handicarts voorzien van GPS. Met het GPS systeem kunnen golfbanen winterroutes uitzetten. Daarmee wordt het mogelijk dat ook bij slechte weerscondities mindervalide golfers kunnen blijven spelen.

Met het GPS wordt ook direct betalen "aan de kar" mogelijk. Stichting Handicart introduceert dit jaar een reserveringssysteem waarmee haar pashouders direct zelf een Handicart kunnen reserveren. Nadat de reservering is gemaakt kan de pashouder met zijn pas direct de Handicart meenemen. De kosten voor het gebruik worden dan ook direct via automatische incasso met de gebruiker verrekend.

Willem Zelsmann benadrukte tijdens de overhandiging het belang van de onderlinge solidariteit van alle golfers. Door een ieder jaar een klein bedrag te doneren kan iedere golfer er voor zorgen dat Stichting Handicart blijft bestaan.

Willem Zelsmann riep alle golfers op een donatie te doen: "Eigenlijk zou iedereen die ouder is dan zestig jaar donateur moeten zijn". Door de beschikbaarheid van Handicarts blijven mindervalide golfers in beweging. Dat is goed voor de golfers en natuurlijk ook goed voor de golfbanen.

e-max.it: your social media marketing partner

NL GOLFNIEUWS

oosterhout

Oosterhoutse Golfclub volop in beweging

in Laatste NL golfnieuws
Je voelt je thuis bij De Oosterhoutse De Oosterhoutse golfclub bestaat inmiddels al 32 jaar maar wie denkt dat de club op haar lauweren rust heeft het bij het verkeerde eind. De club is juist volop in beweging en ontwikkeling. Er is veel werk verzet door een… lees meer
09 10 2017 winnaarsenioropen

Clark Dennis wint Dutch Masters

Spijk – Clark Dennis (51) heeft de Dutch Masters op golfbaan The Dutch in Spijk gewonnen.… lees meer
01 10 2017 liemeer

Dereck Haye wint 7e editie van het Shockwave Liemeer Open.

Onder mooie doch winderige weeromstandigheden (windkracht 4 – 5) en met een baan in… lees meer
29 09 2017 ianwoosnam

The Dutch Masters 2017 op The Dutch

Amsterdam – De European Senior Tour keert na twee jaar terug in Nederland. Van 6 tot en… lees meer
29 09 2017 sluispolder par3 wedstrijd

Inschrijving Open Par 3 Kampioenschap op Golfbaan Sluispolder geopend

Zondag 15 oktober wordt de tweede editie van het Open Par 3 Kampioenschap gehouden in… lees meer
26 09 2017 Winnaars

Recordopbrengst golftoernooi voor het Helen Dowling Instituut

Ruim 100 golfers speelden 25 september op de Noordwijkse Golfclub voor het Helen Dowling… lees meer

bannerweddenopgolf

Ga naar boven