11 05 2017 handicartOp 10 mei 2017 overhandigde voorzitter Willem Zelsmann van Stichting Handicart de sleutels uit van de zevenhonderdste Handicart aan Martin Schor, secretaris van de Rosendaelsche Golfclub.

Sinds de oprichting van Stichting Handicart in 1986 groeit het aantal mindervalide golfers nog steeds. Inmiddels kunnen ruim 20.000 Handicartpashouders gebruik maken van de 700 Handicarts van de stichting en van de 175 buggy’s die Stichting Handicart jaarlijks huurt op banen waar geen karren van de stichting staan.

Deze winter zijn alle Handicarts voorzien van GPS. Met het GPS systeem kunnen golfbanen winterroutes uitzetten. Daarmee wordt het mogelijk dat ook bij slechte weerscondities mindervalide golfers kunnen blijven spelen.

Met het GPS wordt ook direct betalen "aan de kar" mogelijk. Stichting Handicart introduceert dit jaar een reserveringssysteem waarmee haar pashouders direct zelf een Handicart kunnen reserveren. Nadat de reservering is gemaakt kan de pashouder met zijn pas direct de Handicart meenemen. De kosten voor het gebruik worden dan ook direct via automatische incasso met de gebruiker verrekend.

Willem Zelsmann benadrukte tijdens de overhandiging het belang van de onderlinge solidariteit van alle golfers. Door een ieder jaar een klein bedrag te doneren kan iedere golfer er voor zorgen dat Stichting Handicart blijft bestaan.

Willem Zelsmann riep alle golfers op een donatie te doen: "Eigenlijk zou iedereen die ouder is dan zestig jaar donateur moeten zijn". Door de beschikbaarheid van Handicarts blijven mindervalide golfers in beweging. Dat is goed voor de golfers en natuurlijk ook goed voor de golfbanen.

e-max.it: your social media marketing partner

NL GOLFNIEUWS

pitchenputt

Internationale top speelt op Dutch Open Pitch&Putt in Koudum

in Laatste NL golfnieuws
Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 augustus vindt het Dutch Open Pitch&Putt Golf in Koudum (Friesland) plaats. Aan dit internationale topsport evenement zal de gehele internationale top deelnemen, waarbij 120 spelers deelnemen uit 10 verschillende landen.… lees meer
Spierenvoorspieren

Fundraising golftoernooi voor de Stichting Spieren voor Spieren

Om hun maatschappelijke betrokkenheid te onderstrepen organiseert De Business Club van… lees meer
11 08 2017 Ernie Els

Ernie Els in KLM Open 2017

Ernie Els, winnaar van vier majors en voormalig nummer 1 van de wereld, maakt zijn… lees meer
spijk16 318061

NGF Nieuws - Eerste Joost Luiten Classic in Rotterdam

Op zondag 20 augustus aanstaande vindt de eerste Joost Luiten Classic plaats in… lees meer
26 07 2017 pgaBall

PGA Holland Open Fourball Kampioenschap ook voor amateurs toegankelijk

Ter gelegenheid van het 35-jarige bestaan van de Noordhollandse Golf Club wordt gedurende… lees meer
24 07 2017 linksvalley

Nieuwe golfbaan bij Ermelo

Een mix van De Pan, De Rosendaelsche en Walton Heath in Engeland. Zo moet de nieuwe… lees meer

bannerweddenopgolf

Ga naar boven