11 05 2017 handicartOp 10 mei 2017 overhandigde voorzitter Willem Zelsmann van Stichting Handicart de sleutels uit van de zevenhonderdste Handicart aan Martin Schor, secretaris van de Rosendaelsche Golfclub.

Sinds de oprichting van Stichting Handicart in 1986 groeit het aantal mindervalide golfers nog steeds. Inmiddels kunnen ruim 20.000 Handicartpashouders gebruik maken van de 700 Handicarts van de stichting en van de 175 buggy’s die Stichting Handicart jaarlijks huurt op banen waar geen karren van de stichting staan.

Deze winter zijn alle Handicarts voorzien van GPS. Met het GPS systeem kunnen golfbanen winterroutes uitzetten. Daarmee wordt het mogelijk dat ook bij slechte weerscondities mindervalide golfers kunnen blijven spelen.

Met het GPS wordt ook direct betalen "aan de kar" mogelijk. Stichting Handicart introduceert dit jaar een reserveringssysteem waarmee haar pashouders direct zelf een Handicart kunnen reserveren. Nadat de reservering is gemaakt kan de pashouder met zijn pas direct de Handicart meenemen. De kosten voor het gebruik worden dan ook direct via automatische incasso met de gebruiker verrekend.

Willem Zelsmann benadrukte tijdens de overhandiging het belang van de onderlinge solidariteit van alle golfers. Door een ieder jaar een klein bedrag te doneren kan iedere golfer er voor zorgen dat Stichting Handicart blijft bestaan.

Willem Zelsmann riep alle golfers op een donatie te doen: "Eigenlijk zou iedereen die ouder is dan zestig jaar donateur moeten zijn". Door de beschikbaarheid van Handicarts blijven mindervalide golfers in beweging. Dat is goed voor de golfers en natuurlijk ook goed voor de golfbanen.

e-max.it: your social media marketing partner

NL GOLFNIEUWS

liemeeropen

Shockwave Liemeer Open 1 oktober 2017

in Laatste NL golfnieuws
Op 1 oktober 2017 zal het 7e Shockwave Liemeer Open op Golf- & Countryclub Liemeer plaatsvinden. Een prachtige wedstrijd voor topamateurs ter afsluiting van het seizoen. Voor deze prestigieuze strokeplay-wedstrijd nodigen wij de amateurtop van Nederland uit… lees meer
22 06 2017 crum

Valentijn Crum wint derde editie Nationale Pluimvee Golfdag

Valentijn Crum is afgelopen woensdag winnaar geworden van de derde editie van de… lees meer
16 06 2017 pga

PGA Keurmerk voor Golfschool de Hooge Rotterdamsche

Op vrijdag 16 juni heeft Golfschool de Hooge Rotterdamsche het predicaat PGA Erkende… lees meer
13 06 2017 footgolf

Nederlandse FootGolf spelers in de FootGolf Capital Cup net niet in de prijzen!

De Nederlandse FootGolf spelers zijn tijdens de FootGolf Capital Cup, de eerste Major van… lees meer
LogoROGNOYEAR

Rijnmond Open Golf een uitdagend strokeplay toernooi dat open staat voor alle golfamateurs uit heel Nederland!

Van maandag 21 t/m zondag 27 augustus 2017 organiseert De Hooge Rotterdamsche de 8de… lees meer
PGA Erkenning De Hooge Rotterdamsche

Golfschool de Hooge Rotterdamsche ontvangt PGA keurmerk op 16 juni

Op vrijdag 16 juni zullen de Golfprofessionals Jelle Tarnóczy , Raymond Stoop en Jan van… lees meer

bannerweddenopgolf

Ga naar boven