08 09 2016 luitenTitelverdediger en thuisfavoriet Joost Luiten krijgt in het KLM Open 2017 concurrentie van o.a. Lee Westwood, Andy Sullivan, Chris Wood en Bernd Wiesberger. Luiten gaat van 14 tot en met 17 september voor zijn derde KLM Open-zege. Het toernooi op golfbaan The Dutch in Spijk kent wederom een aantal in het oog springende vernieuwingen.

De vier aangekondigde spelers maken allen deel uit van de top-70 van de wereldranglijst. Bernd Wiesberger is de hoogst genoteerde speler op de 29e plaats. De Oostenrijker eindigde vorig jaar als tweede op het KLM Open, achter winnaar Joost Luiten.

Het Engelse trio Westwood, Sullivan en Wood maakte afgelopen jaar deel uit van het Europese Ryder Cup-team.

Lee Westwood won het Dutch Open in 1999. De voormalig nummer 1 van de wereld maakte in 2011 voor het laatst zijn opwachting in Nederland.

Chris Wood neemt voor de tiende keer deel aan het KLM Open. In 2008 ontving de Engelsman een wildcard voor het KLM Open, sindsdien heeft hij het toernooi in Nederland geen enkele keer gemist.

Andy Sullivan startte vier keer eerder in het KLM Open. In 2014 behaalde hij zijn beste resultaat met een derde plaats op de Kennemer. En won toen ook een ‘space trip’ met een hole-in-one.

Eerder zegde Joost Luiten zijn deelname aan het KLM Open 2017 al toe. De Nederlander verdedigt op The Dutch zijn titel. Luiten won vorig seizoen, drie jaar na zijn overwinning op de Kennemer, zijn thuistoernooi voor de tweede keer. De hoogst genoteerde Nederlander op de wereldranglijst (76) is ambassadeur van het KLM Open.

Nieuwe opzet Hole 14 - Beat the pro
Vorig jaar kende het KLM Open een bijzondere primeur. Voor het eerst kregen amateurs de kans om op één hole mee te doen in een toernooi van de European Tour. Op de par-3 14e hole mocht op donderdag en zaterdag een amateur per flight proberen de bal dichterbij de hole te slaan dan de professionals. Vijf amateurs slaagden daar in. Beat the pro is tot stand gekomen dankzij partners KLM, ING Private Banking en TIGSports en was een doorslaand succes bij de deelnemende amateurs, de pro’s en het publiek op hole 14 van The Dutch.

Na de geslaagde editie in 2016 keert Beat the Pro dit jaar terug op het KLM Open. Opnieuw kunnen amateurs zich voor deze bijzondere ervaring kwalificeren. Tijdens de ING Private Banking Golfweek op Prise d' Eau Golf in Tilburg zijn deze week de allereerste plaatsen voor Beat the Pro te winnen.

Op hole 14 (par-3, 122 meter) wordt dit jaar nog meer aandacht besteed aan de beleving voor spelers en publiek. De Beat the Pro-hole wordt volledig omsloten door tribunes en hospitality lounges. Dat moet verder bijdragen aan stadionbeleving op hole 14.

image

Nieuw format voor de Charity Challenge
De Charity Challenge van het KLM Open keert dit jaar terug met een gloednieuw format. Dit jaar staan niet één, maar twee goede doelen centraal. Twee teams met bekende Nederlanders strijden op The Dutch voor ‘hun’ goede doel. In de Charity Battle wordt een bedrag ingezameld voor de Linda Foundation en het Fonds Gehandicaptensport.

Het Team Linda Foundation en Team Fonds Gehandicaptensport spelen tegen elkaar in een spannend matchplay format, vergelijkbaar met de Ryder Cup. De teams spelen in de ochtend 9 holes matchplay gevolgd door een lunch en 9 holes matchplay in de middag. Beide goede doelen ontvangen aan het eind van de dag een fraaie cheque. Het winnende goede doel verzekert zich bovendien van een uitnodiging voor de KLM Open Charity Battle in 2018.

Sponsoren
Ziggo treedt toe als sponsor van het KLM Open. Ziggo is de grootste aanbieder van kabeltelevisie in Nederland. Sportzender Ziggo Sport zendt alle belangrijke golfwedstrijden van de European Tour en de Amerikaanse PGA Tour en alle majors uit. Ook het KLM Open is alle vier dagen live te zien bij Ziggo Sport. Bezoekers van het KLM Open kunnen afstemmen op Ziggo Sport KLM Open Radio met live verslag vanaf The Dutch.

Ook American Express en Hilton verbinden zich in 2017 aan het toernooi.

Eerder werd al bekend dat Volvo voor het tweede jaar optreedt als Official Car Sponsor. De Telegraaf is mediapartner van het KLM Open.

Tickets
Tickets voor het KLM Open zijn nu te koop op klmopen.nl. De tarieven zijn ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Ook dit jaar krijgt iedereen die online een ticket koopt een Ziggo Sport KLM Open Radio cadeau.

Over het KLM Open
De 98ste editie van het KLM Dutch Open wordt van 14 tot en met 17 september 2017 gespeeld op golfbaan The Dutch in Spijk (gemeente Lingewaal). In 2016 won Joost Luiten voor de tweede maal het toernooi, drie jaar na zijn eerste overwinning in 2013. Het KLM Open wordt ondersteund door de partners KLM en ING Private Banking. Kijk voor meer informatie op klmopen.nl

e-max.it: your social media marketing partner

NL GOLFNIEUWS

oosterhout

Oosterhoutse Golfclub volop in beweging

in Laatste NL golfnieuws
Je voelt je thuis bij De Oosterhoutse De Oosterhoutse golfclub bestaat inmiddels al 32 jaar maar wie denkt dat de club op haar lauweren rust heeft het bij het verkeerde eind. De club is juist volop in beweging en ontwikkeling. Er is veel werk verzet door een… lees meer
09 10 2017 winnaarsenioropen

Clark Dennis wint Dutch Masters

Spijk – Clark Dennis (51) heeft de Dutch Masters op golfbaan The Dutch in Spijk gewonnen.… lees meer
01 10 2017 liemeer

Dereck Haye wint 7e editie van het Shockwave Liemeer Open.

Onder mooie doch winderige weeromstandigheden (windkracht 4 – 5) en met een baan in… lees meer
29 09 2017 ianwoosnam

The Dutch Masters 2017 op The Dutch

Amsterdam – De European Senior Tour keert na twee jaar terug in Nederland. Van 6 tot en… lees meer
29 09 2017 sluispolder par3 wedstrijd

Inschrijving Open Par 3 Kampioenschap op Golfbaan Sluispolder geopend

Zondag 15 oktober wordt de tweede editie van het Open Par 3 Kampioenschap gehouden in… lees meer
26 09 2017 Winnaars

Recordopbrengst golftoernooi voor het Helen Dowling Instituut

Ruim 100 golfers speelden 25 september op de Noordwijkse Golfclub voor het Helen Dowling… lees meer

bannerweddenopgolf

Ga naar boven