08 09 2016 luitenTitelverdediger en thuisfavoriet Joost Luiten krijgt in het KLM Open 2017 concurrentie van o.a. Lee Westwood, Andy Sullivan, Chris Wood en Bernd Wiesberger. Luiten gaat van 14 tot en met 17 september voor zijn derde KLM Open-zege. Het toernooi op golfbaan The Dutch in Spijk kent wederom een aantal in het oog springende vernieuwingen.

De vier aangekondigde spelers maken allen deel uit van de top-70 van de wereldranglijst. Bernd Wiesberger is de hoogst genoteerde speler op de 29e plaats. De Oostenrijker eindigde vorig jaar als tweede op het KLM Open, achter winnaar Joost Luiten.

Het Engelse trio Westwood, Sullivan en Wood maakte afgelopen jaar deel uit van het Europese Ryder Cup-team.

Lee Westwood won het Dutch Open in 1999. De voormalig nummer 1 van de wereld maakte in 2011 voor het laatst zijn opwachting in Nederland.

Chris Wood neemt voor de tiende keer deel aan het KLM Open. In 2008 ontving de Engelsman een wildcard voor het KLM Open, sindsdien heeft hij het toernooi in Nederland geen enkele keer gemist.

Andy Sullivan startte vier keer eerder in het KLM Open. In 2014 behaalde hij zijn beste resultaat met een derde plaats op de Kennemer. En won toen ook een ‘space trip’ met een hole-in-one.

Eerder zegde Joost Luiten zijn deelname aan het KLM Open 2017 al toe. De Nederlander verdedigt op The Dutch zijn titel. Luiten won vorig seizoen, drie jaar na zijn overwinning op de Kennemer, zijn thuistoernooi voor de tweede keer. De hoogst genoteerde Nederlander op de wereldranglijst (76) is ambassadeur van het KLM Open.

Nieuwe opzet Hole 14 - Beat the pro
Vorig jaar kende het KLM Open een bijzondere primeur. Voor het eerst kregen amateurs de kans om op één hole mee te doen in een toernooi van de European Tour. Op de par-3 14e hole mocht op donderdag en zaterdag een amateur per flight proberen de bal dichterbij de hole te slaan dan de professionals. Vijf amateurs slaagden daar in. Beat the pro is tot stand gekomen dankzij partners KLM, ING Private Banking en TIGSports en was een doorslaand succes bij de deelnemende amateurs, de pro’s en het publiek op hole 14 van The Dutch.

Na de geslaagde editie in 2016 keert Beat the Pro dit jaar terug op het KLM Open. Opnieuw kunnen amateurs zich voor deze bijzondere ervaring kwalificeren. Tijdens de ING Private Banking Golfweek op Prise d' Eau Golf in Tilburg zijn deze week de allereerste plaatsen voor Beat the Pro te winnen.

Op hole 14 (par-3, 122 meter) wordt dit jaar nog meer aandacht besteed aan de beleving voor spelers en publiek. De Beat the Pro-hole wordt volledig omsloten door tribunes en hospitality lounges. Dat moet verder bijdragen aan stadionbeleving op hole 14.

image

Nieuw format voor de Charity Challenge
De Charity Challenge van het KLM Open keert dit jaar terug met een gloednieuw format. Dit jaar staan niet één, maar twee goede doelen centraal. Twee teams met bekende Nederlanders strijden op The Dutch voor ‘hun’ goede doel. In de Charity Battle wordt een bedrag ingezameld voor de Linda Foundation en het Fonds Gehandicaptensport.

Het Team Linda Foundation en Team Fonds Gehandicaptensport spelen tegen elkaar in een spannend matchplay format, vergelijkbaar met de Ryder Cup. De teams spelen in de ochtend 9 holes matchplay gevolgd door een lunch en 9 holes matchplay in de middag. Beide goede doelen ontvangen aan het eind van de dag een fraaie cheque. Het winnende goede doel verzekert zich bovendien van een uitnodiging voor de KLM Open Charity Battle in 2018.

Sponsoren
Ziggo treedt toe als sponsor van het KLM Open. Ziggo is de grootste aanbieder van kabeltelevisie in Nederland. Sportzender Ziggo Sport zendt alle belangrijke golfwedstrijden van de European Tour en de Amerikaanse PGA Tour en alle majors uit. Ook het KLM Open is alle vier dagen live te zien bij Ziggo Sport. Bezoekers van het KLM Open kunnen afstemmen op Ziggo Sport KLM Open Radio met live verslag vanaf The Dutch.

Ook American Express en Hilton verbinden zich in 2017 aan het toernooi.

Eerder werd al bekend dat Volvo voor het tweede jaar optreedt als Official Car Sponsor. De Telegraaf is mediapartner van het KLM Open.

Tickets
Tickets voor het KLM Open zijn nu te koop op klmopen.nl. De tarieven zijn ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Ook dit jaar krijgt iedereen die online een ticket koopt een Ziggo Sport KLM Open Radio cadeau.

Over het KLM Open
De 98ste editie van het KLM Dutch Open wordt van 14 tot en met 17 september 2017 gespeeld op golfbaan The Dutch in Spijk (gemeente Lingewaal). In 2016 won Joost Luiten voor de tweede maal het toernooi, drie jaar na zijn eerste overwinning in 2013. Het KLM Open wordt ondersteund door de partners KLM en ING Private Banking. Kijk voor meer informatie op klmopen.nl

e-max.it: your social media marketing partner

NL GOLFNIEUWS

pitchenputt

Internationale top speelt op Dutch Open Pitch&Putt in Koudum

in Laatste NL golfnieuws
Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 augustus vindt het Dutch Open Pitch&Putt Golf in Koudum (Friesland) plaats. Aan dit internationale topsport evenement zal de gehele internationale top deelnemen, waarbij 120 spelers deelnemen uit 10 verschillende landen.… lees meer
Spierenvoorspieren

Fundraising golftoernooi voor de Stichting Spieren voor Spieren

Om hun maatschappelijke betrokkenheid te onderstrepen organiseert De Business Club van… lees meer
11 08 2017 Ernie Els

Ernie Els in KLM Open 2017

Ernie Els, winnaar van vier majors en voormalig nummer 1 van de wereld, maakt zijn… lees meer
spijk16 318061

NGF Nieuws - Eerste Joost Luiten Classic in Rotterdam

Op zondag 20 augustus aanstaande vindt de eerste Joost Luiten Classic plaats in… lees meer
26 07 2017 pgaBall

PGA Holland Open Fourball Kampioenschap ook voor amateurs toegankelijk

Ter gelegenheid van het 35-jarige bestaan van de Noordhollandse Golf Club wordt gedurende… lees meer
24 07 2017 linksvalley

Nieuwe golfbaan bij Ermelo

Een mix van De Pan, De Rosendaelsche en Walton Heath in Engeland. Zo moet de nieuwe… lees meer

bannerweddenopgolf

Ga naar boven