15 05 2017 openamateurDe Open Amateur Golf Tour gaat dit jaar in een vernieuwende vorm door na de succesvolle start in 2016. Deze serie wedstrijden, die wordt georganiseerd door en voor golfers, heeft als doelstelling voor de betere golfers (amateurs tot hcp 12.0), mannen en vrouwen van 18 jaar en ouder, goed georganiseerde toernooien aan te bieden. Het overgrote deel van de wedstrijden betreft 36 holes strokeplay toernooien. Dus niet de standaard 18 holes wedstrijden maar gewoon lekker veel golfen. Als je eerste ronde niet lekker loopt, dan krijg je in de tweede ronde een herkansing.

Afgelopen jaar lag de gemiddelde leeftijd van de deelnemers op 44 jaar en de gemiddeld hcp was 5,9. De jongste deelnemer was 18 jaar, maar opvallend genoeg speelden er niet heel veel spelers mee onder de 30. De oudste deelnemers was net geen 70 jaar. Alle deelnemers zijn het wel met elkaar eens dat ze juist het meerronden concept van onze tour erg leuk vinden. In het buitenland zie je dit veel meer. In Nederland moet dit een beetje groeien.

Nieuw in 2017 is het open stellen van de wedstrijden ook voor professionals. We verwachten niet dat de helft van de deelnemers straks uit professionals bestaat, zegt Erwin Mulder, organisator van de tour. Het afgelopen jaar hebben we met enige regelmaat vragen gekregen van vooral teaching professional, of zij ook mee konden spelen. De vraag komt voort uit het feit dat er voor professionals in Nederland niet gek veel mogelijkheden zijn om toernooien te spelen, zoals dit voor amateurs wel het geval is. Amateur of professional, we zijn allemaal golfer en verliefd op de sport. Dan is er toch niets mooiers geen onderscheid te maken en samen wedstrijden te spelen? Als het goed bevalt dan veranderen we eind dit jaar de naam van de tour naar ‘Open Golf Tour’. We willen wegblijven van al te veel poespas. Gewoon core golf spelen. Strokeplay dus. Met iedereen die dat leuk vind en het “een beetje redelijk” kan.

De kalender van de toernooien in 2017 is bijna klaar. Alleen nog een mooie golfbaan voor de tour finale in oktober wordt gezocht. Momenteel bestaat de tour uit 9 toernooien, waarvan 2 niet door de tour worden georganiseerd *.
27 mei De Edese GC (36 holes)
3 juni GC De Koepel (36 holes)
1 juli De Efteling Golfpark (36 holes)
8 + 9 Julie Leeuwenbergh Haags Open (54 holes) *
22 juli GC De Gelpenberg (36 holes)
28 augustus G&CC Liemeer (18 holes)
2 + 3 september Zaans Open (36 holes) *
9 september West-Friese GC (36 holes)
30 september GC Blijenbeek (36 holes)
Oktober: Tour Fina,: TBC
Voor meer informatie of om je in te schrijven ga je naar de website: https://openamateurgolftour.nl 
Een e-mail sturen kan ook naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Er is ook een Facebook pagina waar het laatste nieuwe wordt gedeeld: https://facebook.com/openamateurgolftour 
En op Twitter kan je de tour ook volgen: @openamateurtour 

e-max.it: your social media marketing partner

NL GOLFNIEUWS

oosterhout

Oosterhoutse Golfclub volop in beweging

in Laatste NL golfnieuws
Je voelt je thuis bij De Oosterhoutse De Oosterhoutse golfclub bestaat inmiddels al 32 jaar maar wie denkt dat de club op haar lauweren rust heeft het bij het verkeerde eind. De club is juist volop in beweging en ontwikkeling. Er is veel werk verzet door een… lees meer
09 10 2017 winnaarsenioropen

Clark Dennis wint Dutch Masters

Spijk – Clark Dennis (51) heeft de Dutch Masters op golfbaan The Dutch in Spijk gewonnen.… lees meer
01 10 2017 liemeer

Dereck Haye wint 7e editie van het Shockwave Liemeer Open.

Onder mooie doch winderige weeromstandigheden (windkracht 4 – 5) en met een baan in… lees meer
29 09 2017 ianwoosnam

The Dutch Masters 2017 op The Dutch

Amsterdam – De European Senior Tour keert na twee jaar terug in Nederland. Van 6 tot en… lees meer
29 09 2017 sluispolder par3 wedstrijd

Inschrijving Open Par 3 Kampioenschap op Golfbaan Sluispolder geopend

Zondag 15 oktober wordt de tweede editie van het Open Par 3 Kampioenschap gehouden in… lees meer
26 09 2017 Winnaars

Recordopbrengst golftoernooi voor het Helen Dowling Instituut

Ruim 100 golfers speelden 25 september op de Noordwijkse Golfclub voor het Helen Dowling… lees meer

bannerweddenopgolf

Ga naar boven