15 05 2017 openamateurDe Open Amateur Golf Tour gaat dit jaar in een vernieuwende vorm door na de succesvolle start in 2016. Deze serie wedstrijden, die wordt georganiseerd door en voor golfers, heeft als doelstelling voor de betere golfers (amateurs tot hcp 12.0), mannen en vrouwen van 18 jaar en ouder, goed georganiseerde toernooien aan te bieden. Het overgrote deel van de wedstrijden betreft 36 holes strokeplay toernooien. Dus niet de standaard 18 holes wedstrijden maar gewoon lekker veel golfen. Als je eerste ronde niet lekker loopt, dan krijg je in de tweede ronde een herkansing.

Afgelopen jaar lag de gemiddelde leeftijd van de deelnemers op 44 jaar en de gemiddeld hcp was 5,9. De jongste deelnemer was 18 jaar, maar opvallend genoeg speelden er niet heel veel spelers mee onder de 30. De oudste deelnemers was net geen 70 jaar. Alle deelnemers zijn het wel met elkaar eens dat ze juist het meerronden concept van onze tour erg leuk vinden. In het buitenland zie je dit veel meer. In Nederland moet dit een beetje groeien.

Nieuw in 2017 is het open stellen van de wedstrijden ook voor professionals. We verwachten niet dat de helft van de deelnemers straks uit professionals bestaat, zegt Erwin Mulder, organisator van de tour. Het afgelopen jaar hebben we met enige regelmaat vragen gekregen van vooral teaching professional, of zij ook mee konden spelen. De vraag komt voort uit het feit dat er voor professionals in Nederland niet gek veel mogelijkheden zijn om toernooien te spelen, zoals dit voor amateurs wel het geval is. Amateur of professional, we zijn allemaal golfer en verliefd op de sport. Dan is er toch niets mooiers geen onderscheid te maken en samen wedstrijden te spelen? Als het goed bevalt dan veranderen we eind dit jaar de naam van de tour naar ‘Open Golf Tour’. We willen wegblijven van al te veel poespas. Gewoon core golf spelen. Strokeplay dus. Met iedereen die dat leuk vind en het “een beetje redelijk” kan.

De kalender van de toernooien in 2017 is bijna klaar. Alleen nog een mooie golfbaan voor de tour finale in oktober wordt gezocht. Momenteel bestaat de tour uit 9 toernooien, waarvan 2 niet door de tour worden georganiseerd *.
27 mei De Edese GC (36 holes)
3 juni GC De Koepel (36 holes)
1 juli De Efteling Golfpark (36 holes)
8 + 9 Julie Leeuwenbergh Haags Open (54 holes) *
22 juli GC De Gelpenberg (36 holes)
28 augustus G&CC Liemeer (18 holes)
2 + 3 september Zaans Open (36 holes) *
9 september West-Friese GC (36 holes)
30 september GC Blijenbeek (36 holes)
Oktober: Tour Fina,: TBC
Voor meer informatie of om je in te schrijven ga je naar de website: https://openamateurgolftour.nl 
Een e-mail sturen kan ook naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Er is ook een Facebook pagina waar het laatste nieuwe wordt gedeeld: https://facebook.com/openamateurgolftour 
En op Twitter kan je de tour ook volgen: @openamateurtour 

e-max.it: your social media marketing partner

NL GOLFNIEUWS

pitchenputt

Internationale top speelt op Dutch Open Pitch&Putt in Koudum

in Laatste NL golfnieuws
Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 augustus vindt het Dutch Open Pitch&Putt Golf in Koudum (Friesland) plaats. Aan dit internationale topsport evenement zal de gehele internationale top deelnemen, waarbij 120 spelers deelnemen uit 10 verschillende landen.… lees meer
Spierenvoorspieren

Fundraising golftoernooi voor de Stichting Spieren voor Spieren

Om hun maatschappelijke betrokkenheid te onderstrepen organiseert De Business Club van… lees meer
11 08 2017 Ernie Els

Ernie Els in KLM Open 2017

Ernie Els, winnaar van vier majors en voormalig nummer 1 van de wereld, maakt zijn… lees meer
spijk16 318061

NGF Nieuws - Eerste Joost Luiten Classic in Rotterdam

Op zondag 20 augustus aanstaande vindt de eerste Joost Luiten Classic plaats in… lees meer
26 07 2017 pgaBall

PGA Holland Open Fourball Kampioenschap ook voor amateurs toegankelijk

Ter gelegenheid van het 35-jarige bestaan van de Noordhollandse Golf Club wordt gedurende… lees meer
24 07 2017 linksvalley

Nieuwe golfbaan bij Ermelo

Een mix van De Pan, De Rosendaelsche en Walton Heath in Engeland. Zo moet de nieuwe… lees meer

bannerweddenopgolf

Ga naar boven