20 07 2017 woosnamAmsterdam – De European Senior Tour keert na twee jaar terug in Nederland. Van 6 tot en met 8 oktober 2017 vindt The Dutch Masters plaats op golfbaan The Dutch in Spijk.

Golflegendes
Op de European Senior Tour spelen beroemde golflegendes van vijftig jaar en ouder. Voormalig Ryder Cup-captains Ian Woosnam, Colin Montgomerie, Sam Torrance en Mark James en wereldtoppers als Miguel Angel Jiménez, José Maria Olazábal and Paul McGinley behoren tot de smaakmakers van de Tour. Binnenkort worden de eerste deelnemers aan The Dutch Masters bekendgemaakt.

Bijzondere spelvorm
The Dutch Masters kent een bijzondere spelvorm. Naast de reguliere individuele score van de professionals over drie dagen spelen zij op vrijdag en zaterdag in teamverband met een amateur. Op zondag spelen de professionals hun derde ronde individueel, zonder de amateur, om een prijzenpot van €180.000,-.

Initiatief van The Dutch en TIG Sports
The Dutch Masters is een initiatief van The Dutch en TIG Sports. Pieter van Doorne is toernooidirecteur van The Dutch Masters: ‘Het is mooi dat we de European Senior Tour weer mogen verwelkomen in Nederland. Op deze manier hopen we jonge en oudere golfers extra te enthousiasmeren voor de sport en golf in Nederland een extra impuls te geven.’

Niek Molenaar, CEO The Dutch, kijkt uit naar de komst van de senior professionals naar Spijk: ‘Wij zijn erg trots dat we, naast het KLM Open, nu ook gastheer zijn van The Dutch Masters.’

Na een afwezigheid van twee jaar organiseert Nederland dit jaar weer een toernooi dat meetelt voor de Senior Tour. Eerder werd van 1998 t/m 2001 en van 2010 t/m 2014 in Nederland gespeeld. Het European Senior Tour-toernooi vindt dit jaar voor de tiende keer plaats in Nederland.

Andy Stubbs, managing director van de European Senior Tour: ‘De professionals van de Senior Tour komen graag naar Nederland en wij zijn dan ook erg blij weer terug te keren. De baan van Colin Montgomerie in Spijk heeft zich met het KLM Open al bewezen en zal zeker een reden zijn dat veel spelers meeFoto:  willen doen.’

Foto: Ian Woosnam winnaar laatste Senior Open in Nederland in 2014 ( door Golfsupport.nl)

Over TIG Sports
TIG Sports is een sportmarketing bureau gespecialiseerd in de organisatie van grootschalige sportevenementen onder welke het KLM Open (sinds 2004) en de ING Private Banking Golfweek. Andere internationale topsportevenementen die door TIG Sports zijn georganiseerd zijn het WK Hockey 2014, WK Roeien 2014, WK Beachvolleybal 2015, de EK Atletiek 2016 en het WK Shorttrack 2017.

Over The Dutch
The Dutch is een Inland Links Golfcourse op International Championship niveau en ontworpen door de beroemde Schotse golfer en topdesigner Colin Montgomerie. De baan is aangelegd volgens de allerhoogste Europese normen en is daarmee koploper voor wat betreft kwaliteit, duurzaamheid en bespeelbaarheid in Nederland.

e-max.it: your social media marketing partner

NL GOLFNIEUWS

pitchenputt

Internationale top speelt op Dutch Open Pitch&Putt in Koudum

in Laatste NL golfnieuws
Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 augustus vindt het Dutch Open Pitch&Putt Golf in Koudum (Friesland) plaats. Aan dit internationale topsport evenement zal de gehele internationale top deelnemen, waarbij 120 spelers deelnemen uit 10 verschillende landen.… lees meer
Spierenvoorspieren

Fundraising golftoernooi voor de Stichting Spieren voor Spieren

Om hun maatschappelijke betrokkenheid te onderstrepen organiseert De Business Club van… lees meer
11 08 2017 Ernie Els

Ernie Els in KLM Open 2017

Ernie Els, winnaar van vier majors en voormalig nummer 1 van de wereld, maakt zijn… lees meer
spijk16 318061

NGF Nieuws - Eerste Joost Luiten Classic in Rotterdam

Op zondag 20 augustus aanstaande vindt de eerste Joost Luiten Classic plaats in… lees meer
26 07 2017 pgaBall

PGA Holland Open Fourball Kampioenschap ook voor amateurs toegankelijk

Ter gelegenheid van het 35-jarige bestaan van de Noordhollandse Golf Club wordt gedurende… lees meer
24 07 2017 linksvalley

Nieuwe golfbaan bij Ermelo

Een mix van De Pan, De Rosendaelsche en Walton Heath in Engeland. Zo moet de nieuwe… lees meer

bannerweddenopgolf

Ga naar boven