29 09 2017 ianwoosnamAmsterdam – De European Senior Tour keert na twee jaar terug in Nederland. Van 6 tot en met 8 oktober 2017 vindt The Dutch Masters plaats op golfbaan The Dutch in Spijk.

Golflegendes
Op de European Senior Tour spelen beroemde golflegendes van vijftig jaar en ouder. Voormalig Ryder Cup-captains Ian Woosnam, Colin Montgomerie, Sam Torrance en Mark James en wereldtoppers als Miguel Angel Jiménez, José Maria Olazábal and Paul McGinley behoren tot de smaakmakers van de Tour. Binnenkort worden de eerste deelnemers aan The Dutch Masters bekendgemaakt.

Bijzondere spelvorm
The Dutch Masters kent een bijzondere spelvorm. Naast de reguliere individuele score van de professionals over drie dagen spelen zij op vrijdag en zaterdag in teamverband met een amateur. Op zondag spelen de professionals hun derde ronde individueel, zonder de amateur, om een prijzenpot van €180.000,-.

Initiatief van The Dutch en TIG Sports
The Dutch Masters is een initiatief van The Dutch en TIG Sports. Pieter van Doorne is toernooidirecteur van The Dutch Masters: ‘Het is mooi dat we de European Senior Tour weer mogen verwelkomen in Nederland. Op deze manier hopen we jonge en oudere golfers extra te enthousiasmeren voor de sport en golf in Nederland een extra impuls te geven.’

Niek Molenaar, CEO The Dutch, kijkt uit naar de komst van de senior professionals naar Spijk: ‘Wij zijn erg trots dat we, naast het KLM Open, nu ook gastheer zijn van The Dutch Masters.’

Na een afwezigheid van twee jaar organiseert Nederland dit jaar weer een toernooi dat meetelt voor de Senior Tour. Eerder werd van 1998 t/m 2001 en van 2010 t/m 2014 in Nederland gespeeld. Het European Senior Tour-toernooi vindt dit jaar voor de tiende keer plaats in Nederland.

Andy Stubbs, managing director van de European Senior Tour: ‘De professionals van de Senior Tour komen graag naar Nederland en wij zijn dan ook erg blij weer terug te keren. De baan van Colin Montgomerie in Spijk heeft zich met het KLM Open al bewezen en zal zeker een reden zijn dat veel spelers mee willen doen.’

Over TIG Sports
TIG Sports is een sportmarketing bureau gespecialiseerd in de organisatie van grootschalige sportevenementen onder welke het KLM Open (sinds 2004) en de ING Private Banking Golfweek. Andere internationale topsportevenementen die door TIG Sports zijn georganiseerd zijn het WK Hockey 2014, WK Roeien 2014, WK Beachvolleybal 2015, de EK Atletiek 2016 en het WK Shorttrack 2017.

Over The Dutch
The Dutch is een Inland Links Golfcourse op International Championship niveau en ontworpen door de beroemde Schotse golfer en topdesigner Colin Montgomerie. De baan is aangelegd volgens de allerhoogste Europese normen en is daarmee koploper voor wat betreft kwaliteit, duurzaamheid en bespeelbaarheid in Nederland.

Ian Woosnam winnaar laatste Senior Open in Nederland in 2014 (foto: Golfsupport)

e-max.it: your social media marketing partner

NL GOLFNIEUWS

oosterhout

Oosterhoutse Golfclub volop in beweging

in Laatste NL golfnieuws
Je voelt je thuis bij De Oosterhoutse De Oosterhoutse golfclub bestaat inmiddels al 32 jaar maar wie denkt dat de club op haar lauweren rust heeft het bij het verkeerde eind. De club is juist volop in beweging en ontwikkeling. Er is veel werk verzet door een… lees meer
09 10 2017 winnaarsenioropen

Clark Dennis wint Dutch Masters

Spijk – Clark Dennis (51) heeft de Dutch Masters op golfbaan The Dutch in Spijk gewonnen.… lees meer
01 10 2017 liemeer

Dereck Haye wint 7e editie van het Shockwave Liemeer Open.

Onder mooie doch winderige weeromstandigheden (windkracht 4 – 5) en met een baan in… lees meer
29 09 2017 ianwoosnam

The Dutch Masters 2017 op The Dutch

Amsterdam – De European Senior Tour keert na twee jaar terug in Nederland. Van 6 tot en… lees meer
29 09 2017 sluispolder par3 wedstrijd

Inschrijving Open Par 3 Kampioenschap op Golfbaan Sluispolder geopend

Zondag 15 oktober wordt de tweede editie van het Open Par 3 Kampioenschap gehouden in… lees meer
26 09 2017 Winnaars

Recordopbrengst golftoernooi voor het Helen Dowling Instituut

Ruim 100 golfers speelden 25 september op de Noordwijkse Golfclub voor het Helen Dowling… lees meer

bannerweddenopgolf

Ga naar boven