22 05 2017 studenten

Dit jaarlijkse toernooi, georganiseerd door de Eindhovense Studenten Golf Vereniging ‘de Club’, is het grootste internationale studenten golftoernooi van Nederland. Dit jaar is voor het eerst het aantal van meer dan 100 aanmeldingen bereikt.

Ondanks de voorspelling van regen en onweer, was het weer de deelnemers zeer gunstig gezind met volop zonneschijn, een lekkere temperatuur en weinig wind. Dit leidde bij binnenkomst tot goed gekleurde gezichten van sommige deelnemers. Gelukkig waren er in de baan verkoelende Schrobbèler drankjes om de dorst te lessen.

Naast de 18 holes wedstrijd was er de optie om een 9 holes wedstrijd te spelen voor de afstudeerders en studenten met tentamenweek. Tevens werd er een clinic aangeboden om golftalent te ontdekken. Tijdens deze clinic werden de basiselementen van het golfspel uitgelegd en kon er geoefend worden met putten, chippen en afslaan.

Na de ronde golf was het tijd voor een diner bestaande uit halve hanen met appelmoes en een goede portie friet. Tijdens het diner werd er onder het genot van enkele alcoholische versnaperingen nagepraat over de fantastische ballen en ongelofelijke missers. Voornamelijk de Duitse delegatie van de Unigolftour spande de kroon en bracht een gezellige sfeer met zich mee. Dit ondanks de niet geheel meevallende scores door de avonturen van de avond ervoor.

22 05 2017 winnaarbrutoAfsluitend werden vele prijzen uitgereikt in de categorieën Stableford, bruto Stokeplay, neary en longest drives (dames en heren). Vanaf het eiland werd de neary geslagen door Jelle Zaanen, de longest drive bij de dames was voor Babette Lips en bij de heren was Max Obers als verste op de fairway.

Het Stableford klassement werd gewonnen door Pieter Ottink met maar liefst 49 stablefordpunten. In het bruto klassement werd Jelle Zaanen (foto) tot winnaar uitgeroepen na een solide ronde van 73 slagen. Hij ontving hiermee eeuwige roem, de Jacques de Mooij wisselbokaal van E.S.G.V. de Club en een TomTom golfhorloge beschikbaar gesteld door Jumbo Golf.

Met dank aan onze sponsoren ANWB Golf, Hofmeier, golfclub BurgGolf Gendersteyn en Jumbo Golf heeft E.S.G.V. de Club wederom een geslaagd toernooi kunnen neerzetten. Daarnaast wil E.S.G.V. de Club ook alle andere sponsoren en deelnemers danken voor hun bijdrage. Alle winnaars van harte gefeliciteerd en voor iedereen: ‘Tot volgend jaar!’

Studenten in heel Nederland, die voor een studentvriendelijke prijs willen (kennismaken met) golfen, kunnen contact opnemen met de Nederlandse Studenten Golf Vereniging. Hun doel is om de golfsport te promoten onder de studenten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Studentengolf in omgeving Eindhoven wordt verder gepromoot door E.S.G.V. 'de Club', contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

e-max.it: your social media marketing partner

NL GOLFNIEUWS

pitchenputt

Internationale top speelt op Dutch Open Pitch&Putt in Koudum

in Laatste NL golfnieuws
Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 augustus vindt het Dutch Open Pitch&Putt Golf in Koudum (Friesland) plaats. Aan dit internationale topsport evenement zal de gehele internationale top deelnemen, waarbij 120 spelers deelnemen uit 10 verschillende landen.… lees meer
Spierenvoorspieren

Fundraising golftoernooi voor de Stichting Spieren voor Spieren

Om hun maatschappelijke betrokkenheid te onderstrepen organiseert De Business Club van… lees meer
11 08 2017 Ernie Els

Ernie Els in KLM Open 2017

Ernie Els, winnaar van vier majors en voormalig nummer 1 van de wereld, maakt zijn… lees meer
spijk16 318061

NGF Nieuws - Eerste Joost Luiten Classic in Rotterdam

Op zondag 20 augustus aanstaande vindt de eerste Joost Luiten Classic plaats in… lees meer
26 07 2017 pgaBall

PGA Holland Open Fourball Kampioenschap ook voor amateurs toegankelijk

Ter gelegenheid van het 35-jarige bestaan van de Noordhollandse Golf Club wordt gedurende… lees meer
24 07 2017 linksvalley

Nieuwe golfbaan bij Ermelo

Een mix van De Pan, De Rosendaelsche en Walton Heath in Engeland. Zo moet de nieuwe… lees meer

bannerweddenopgolf

Ga naar boven