22 05 2017 studenten

Dit jaarlijkse toernooi, georganiseerd door de Eindhovense Studenten Golf Vereniging ‘de Club’, is het grootste internationale studenten golftoernooi van Nederland. Dit jaar is voor het eerst het aantal van meer dan 100 aanmeldingen bereikt.

Ondanks de voorspelling van regen en onweer, was het weer de deelnemers zeer gunstig gezind met volop zonneschijn, een lekkere temperatuur en weinig wind. Dit leidde bij binnenkomst tot goed gekleurde gezichten van sommige deelnemers. Gelukkig waren er in de baan verkoelende Schrobbèler drankjes om de dorst te lessen.

Naast de 18 holes wedstrijd was er de optie om een 9 holes wedstrijd te spelen voor de afstudeerders en studenten met tentamenweek. Tevens werd er een clinic aangeboden om golftalent te ontdekken. Tijdens deze clinic werden de basiselementen van het golfspel uitgelegd en kon er geoefend worden met putten, chippen en afslaan.

Na de ronde golf was het tijd voor een diner bestaande uit halve hanen met appelmoes en een goede portie friet. Tijdens het diner werd er onder het genot van enkele alcoholische versnaperingen nagepraat over de fantastische ballen en ongelofelijke missers. Voornamelijk de Duitse delegatie van de Unigolftour spande de kroon en bracht een gezellige sfeer met zich mee. Dit ondanks de niet geheel meevallende scores door de avonturen van de avond ervoor.

22 05 2017 winnaarbrutoAfsluitend werden vele prijzen uitgereikt in de categorieën Stableford, bruto Stokeplay, neary en longest drives (dames en heren). Vanaf het eiland werd de neary geslagen door Jelle Zaanen, de longest drive bij de dames was voor Babette Lips en bij de heren was Max Obers als verste op de fairway.

Het Stableford klassement werd gewonnen door Pieter Ottink met maar liefst 49 stablefordpunten. In het bruto klassement werd Jelle Zaanen (foto) tot winnaar uitgeroepen na een solide ronde van 73 slagen. Hij ontving hiermee eeuwige roem, de Jacques de Mooij wisselbokaal van E.S.G.V. de Club en een TomTom golfhorloge beschikbaar gesteld door Jumbo Golf.

Met dank aan onze sponsoren ANWB Golf, Hofmeier, golfclub BurgGolf Gendersteyn en Jumbo Golf heeft E.S.G.V. de Club wederom een geslaagd toernooi kunnen neerzetten. Daarnaast wil E.S.G.V. de Club ook alle andere sponsoren en deelnemers danken voor hun bijdrage. Alle winnaars van harte gefeliciteerd en voor iedereen: ‘Tot volgend jaar!’

Studenten in heel Nederland, die voor een studentvriendelijke prijs willen (kennismaken met) golfen, kunnen contact opnemen met de Nederlandse Studenten Golf Vereniging. Hun doel is om de golfsport te promoten onder de studenten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Studentengolf in omgeving Eindhoven wordt verder gepromoot door E.S.G.V. 'de Club', contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

e-max.it: your social media marketing partner

NL GOLFNIEUWS

oosterhout

Oosterhoutse Golfclub volop in beweging

in Laatste NL golfnieuws
Je voelt je thuis bij De Oosterhoutse De Oosterhoutse golfclub bestaat inmiddels al 32 jaar maar wie denkt dat de club op haar lauweren rust heeft het bij het verkeerde eind. De club is juist volop in beweging en ontwikkeling. Er is veel werk verzet door een… lees meer
09 10 2017 winnaarsenioropen

Clark Dennis wint Dutch Masters

Spijk – Clark Dennis (51) heeft de Dutch Masters op golfbaan The Dutch in Spijk gewonnen.… lees meer
01 10 2017 liemeer

Dereck Haye wint 7e editie van het Shockwave Liemeer Open.

Onder mooie doch winderige weeromstandigheden (windkracht 4 – 5) en met een baan in… lees meer
29 09 2017 ianwoosnam

The Dutch Masters 2017 op The Dutch

Amsterdam – De European Senior Tour keert na twee jaar terug in Nederland. Van 6 tot en… lees meer
29 09 2017 sluispolder par3 wedstrijd

Inschrijving Open Par 3 Kampioenschap op Golfbaan Sluispolder geopend

Zondag 15 oktober wordt de tweede editie van het Open Par 3 Kampioenschap gehouden in… lees meer
26 09 2017 Winnaars

Recordopbrengst golftoernooi voor het Helen Dowling Instituut

Ruim 100 golfers speelden 25 september op de Noordwijkse Golfclub voor het Helen Dowling… lees meer

bannerweddenopgolf

Ga naar boven