spijk16 318061Op zondag 20 augustus aanstaande vindt de eerste Joost Luiten Classic plaats in Rotterdam. Het grootste mini-golftoernooi voor kinderen van 4 tot 12 jaar - dat bestaat uit clinics en een wedstrijdvorm - wordt georganiseerd door de Stichting Rotterdamse Sporticonen in samenwerking met Golfcenter Seve Rotterdam en de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF). Deelname aan deze dag is gratis om zodoende de gezondheid van zoveel mogelijk Rotterdamse kinderen te bevorderen.

Het programma bestaat uit clinics om nog niet golfende of beginnende kinderen kennis te laten maken met de sport en een wedstrijdvorm over negen holes met verrassingen voor reeds golfende kinderen. Via joostluitenclassic.nl kunnen kinderen zich opgeven voor de ronde van 11.00 tot 13.00 uur of van 13.00 tot 15.00 uur (de indeling wordt gemaakt op leeftijd). Direct na iedere ronde is er een lekkere lunch. Joost Luiten maakt deze dag extra uniek, omdat hij voor golfertjes met een handicap van 18 of lager een felbegeerde plek ter beschikking stelt voor Beat the Pro op het KLM Open.

Een unieke ‘thuiswedstrijd’

Joost Luiten is op dit moment de meest succesvolle Nederlandse golfer. In 2016 won hij voor eigen publiek voor de tweede keer het KLM Open en even daarvoor nam hij namens TeamNL deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Joost heeft een eigen trainingsruimte bij Golfcenter Seve Rotterdam en voor de jeugd in Rotterdam maakt hij graag ruimte vrij in zijn agenda: “Ik vind het enorm belangrijk om mijn passie over te dragen op kinderen. In een ongedwongen sfeer zoals deze opzet mogelijk maakt, in mijn eigen stad Rotterdam, is dat natuurlijk het allermooist. Ik hoop dan ook veel kinderen te mogen ontmoeten.”

Promotie van de golfsport belangrijk voor NGF

Voor de NGF is jeugdgolf één van de speerpunten binnen haar meerjarenbeleidsplan. “Rotterdamse Sporticonen en Golfcenter Seve bieden kids middels de clinics een eerste kennismaking met golf én gunnen hen de kans om met Joost te spelen. Deze opzet sluit naadloos aan bij de filosofie van GOLF RAAK!, het programma van de NGF om kinderen te bereiken. Daarom steunen wij dit initiatief van harte”, aldus directeur Jeroen Stevens (NGF).

Stichting Rotterdamse Sporticonen

Rotterdamse Sporticonen wil Rotterdamse sporthelden eren én de gezondheid van Rotterdamse kinderen bevorderen. De kracht van het sportieve erfgoed inzetten voor een gezonde jeugd en sociale samenhang in de stad. Om dat te bereiken, organiseert de stichting gratis jeugdsportevenementen als jaarlijkse traditie onder de naam van en met medewerking van Rotterdamse sporticonen of hun nabestaanden. De evenementen zijn toegankelijk voor álle kinderen en kennen geen enkele drempel. Breedtesport verbroedert en vormt de basis voor topsport. Vanuit topsport ontstaan iconen. Zo snijdt het mes aan alle kanten.

Foto door golfsupport.nl 

e-max.it: your social media marketing partner

NL GOLFNIEUWS

oosterhout

Oosterhoutse Golfclub volop in beweging

in Laatste NL golfnieuws
Je voelt je thuis bij De Oosterhoutse De Oosterhoutse golfclub bestaat inmiddels al 32 jaar maar wie denkt dat de club op haar lauweren rust heeft het bij het verkeerde eind. De club is juist volop in beweging en ontwikkeling. Er is veel werk verzet door een… lees meer
09 10 2017 winnaarsenioropen

Clark Dennis wint Dutch Masters

Spijk – Clark Dennis (51) heeft de Dutch Masters op golfbaan The Dutch in Spijk gewonnen.… lees meer
01 10 2017 liemeer

Dereck Haye wint 7e editie van het Shockwave Liemeer Open.

Onder mooie doch winderige weeromstandigheden (windkracht 4 – 5) en met een baan in… lees meer
29 09 2017 ianwoosnam

The Dutch Masters 2017 op The Dutch

Amsterdam – De European Senior Tour keert na twee jaar terug in Nederland. Van 6 tot en… lees meer
29 09 2017 sluispolder par3 wedstrijd

Inschrijving Open Par 3 Kampioenschap op Golfbaan Sluispolder geopend

Zondag 15 oktober wordt de tweede editie van het Open Par 3 Kampioenschap gehouden in… lees meer
26 09 2017 Winnaars

Recordopbrengst golftoernooi voor het Helen Dowling Instituut

Ruim 100 golfers speelden 25 september op de Noordwijkse Golfclub voor het Helen Dowling… lees meer

bannerweddenopgolf

Ga naar boven