13 06 2017 footgolf

De Nederlandse FootGolf spelers zijn tijdens de FootGolf Capital Cup, de eerste Major van de World Tour, net buiten het podium gevallen. Bjorn Bulk was er zeer dichtbij, maar hij moest na een verloren play off genoegen nemen met een vierde plaats. Eenzelfde positie wist Nienke Spaan in het damesklassement te scoren. Het Nederlandse team wist wel de eindoverwinning op te eisen.

Mannenklassement
Nadat de eerste dag van het toernooi vanwege heftige regenval afgelast werd ging het toernooi pas op zaterdag van start. Dit bleek achteraf geen ongunstig besluit, de dagen die volgenden waren mooi en zorgden voor een spannende strijd. De strijd om de overwinning ging tot de allerlaatste hole tussen vijf spelers. Ze stonden allen binnen een schot. Na de achttiende en laatste hole van de finaledag stonden twee Fransen met een score van -11 bovenaan. Antonio Balestra en Fabien Helboit speelden daardoor een play off die drie holes duurde voordat Helboit als winnaar uit de strijd kwam. Balestra werd tweede. De laatste podiumplaats werd ook bepaald middels een play off. Nederlander Bjorn Bulk wist deze net niet te winnen en werd hierdoor vierde. Tomas Bartko uit Slowakije ging met de bronzen medaille naar huis.
Vanwege de vierde plaats van Bjorn Bulk, een zevende voor Sam van Bracht en een gedeelde dertiende positie van Matthijs Voost en Michael Wilkes wist Nederland wel het landenklassement voor zich op te eisen.
Vrouwenklassement
Het damestoernooi was een prooi voor de italiaanse Martina Quintarelli. Zij had een voorsprong van maar liefst 11 schoten op de pas 14-jarige Slowaakse Rebeka Rezna, terwijl de Japanse Shizuka Nishibata er nog vier extra moest toegeven. Nienke Spaan miste het podium met slechts 1 trap.

FootGolf
FootGolf is in 2009 in Nederland ontwikkeld en kent sinds 2012 ook een internationale bond. De Federation for International FootGolf kent vandaag reeds meer dan 40 aangesloten landen, waaronder natuurlijk Nederland. De Nederlandse bond heet FootGolf Holland en organiseert de sport op 25 golfbanen, welke over heel het land verspreid zijn.

Door de kruising van de techniek van voetbal en de locaties en spelregels van golf is een sport ontstaan met de beste aspecten van beide sporten. Zeer toegankelijk, mooie speellocaties, fair play, goede horeca en een zeer grote achterban. Jaarlijks spelen in Nederland 100.000 mensen een ronde FootGolf, wereldwijd gaat het over miljoenen en meer dan duizend golfbanen. Doordat fysiek contact ontbreekt en er bijvoorbeeld niet gerend hoeft te worden kan tot op late leeftijd meegespeeld worden.

e-max.it: your social media marketing partner

NL GOLFNIEUWS

oosterhout

Oosterhoutse Golfclub volop in beweging

in Laatste NL golfnieuws
Je voelt je thuis bij De Oosterhoutse De Oosterhoutse golfclub bestaat inmiddels al 32 jaar maar wie denkt dat de club op haar lauweren rust heeft het bij het verkeerde eind. De club is juist volop in beweging en ontwikkeling. Er is veel werk verzet door een… lees meer
09 10 2017 winnaarsenioropen

Clark Dennis wint Dutch Masters

Spijk – Clark Dennis (51) heeft de Dutch Masters op golfbaan The Dutch in Spijk gewonnen.… lees meer
01 10 2017 liemeer

Dereck Haye wint 7e editie van het Shockwave Liemeer Open.

Onder mooie doch winderige weeromstandigheden (windkracht 4 – 5) en met een baan in… lees meer
29 09 2017 ianwoosnam

The Dutch Masters 2017 op The Dutch

Amsterdam – De European Senior Tour keert na twee jaar terug in Nederland. Van 6 tot en… lees meer
29 09 2017 sluispolder par3 wedstrijd

Inschrijving Open Par 3 Kampioenschap op Golfbaan Sluispolder geopend

Zondag 15 oktober wordt de tweede editie van het Open Par 3 Kampioenschap gehouden in… lees meer
26 09 2017 Winnaars

Recordopbrengst golftoernooi voor het Helen Dowling Instituut

Ruim 100 golfers speelden 25 september op de Noordwijkse Golfclub voor het Helen Dowling… lees meer

bannerweddenopgolf

Ga naar boven