13 06 2017 footgolf

De Nederlandse FootGolf spelers zijn tijdens de FootGolf Capital Cup, de eerste Major van de World Tour, net buiten het podium gevallen. Bjorn Bulk was er zeer dichtbij, maar hij moest na een verloren play off genoegen nemen met een vierde plaats. Eenzelfde positie wist Nienke Spaan in het damesklassement te scoren. Het Nederlandse team wist wel de eindoverwinning op te eisen.

Mannenklassement
Nadat de eerste dag van het toernooi vanwege heftige regenval afgelast werd ging het toernooi pas op zaterdag van start. Dit bleek achteraf geen ongunstig besluit, de dagen die volgenden waren mooi en zorgden voor een spannende strijd. De strijd om de overwinning ging tot de allerlaatste hole tussen vijf spelers. Ze stonden allen binnen een schot. Na de achttiende en laatste hole van de finaledag stonden twee Fransen met een score van -11 bovenaan. Antonio Balestra en Fabien Helboit speelden daardoor een play off die drie holes duurde voordat Helboit als winnaar uit de strijd kwam. Balestra werd tweede. De laatste podiumplaats werd ook bepaald middels een play off. Nederlander Bjorn Bulk wist deze net niet te winnen en werd hierdoor vierde. Tomas Bartko uit Slowakije ging met de bronzen medaille naar huis.
Vanwege de vierde plaats van Bjorn Bulk, een zevende voor Sam van Bracht en een gedeelde dertiende positie van Matthijs Voost en Michael Wilkes wist Nederland wel het landenklassement voor zich op te eisen.
Vrouwenklassement
Het damestoernooi was een prooi voor de italiaanse Martina Quintarelli. Zij had een voorsprong van maar liefst 11 schoten op de pas 14-jarige Slowaakse Rebeka Rezna, terwijl de Japanse Shizuka Nishibata er nog vier extra moest toegeven. Nienke Spaan miste het podium met slechts 1 trap.

FootGolf
FootGolf is in 2009 in Nederland ontwikkeld en kent sinds 2012 ook een internationale bond. De Federation for International FootGolf kent vandaag reeds meer dan 40 aangesloten landen, waaronder natuurlijk Nederland. De Nederlandse bond heet FootGolf Holland en organiseert de sport op 25 golfbanen, welke over heel het land verspreid zijn.

Door de kruising van de techniek van voetbal en de locaties en spelregels van golf is een sport ontstaan met de beste aspecten van beide sporten. Zeer toegankelijk, mooie speellocaties, fair play, goede horeca en een zeer grote achterban. Jaarlijks spelen in Nederland 100.000 mensen een ronde FootGolf, wereldwijd gaat het over miljoenen en meer dan duizend golfbanen. Doordat fysiek contact ontbreekt en er bijvoorbeeld niet gerend hoeft te worden kan tot op late leeftijd meegespeeld worden.

e-max.it: your social media marketing partner

NL GOLFNIEUWS

liemeeropen

Shockwave Liemeer Open 1 oktober 2017

in Laatste NL golfnieuws
Op 1 oktober 2017 zal het 7e Shockwave Liemeer Open op Golf- & Countryclub Liemeer plaatsvinden. Een prachtige wedstrijd voor topamateurs ter afsluiting van het seizoen. Voor deze prestigieuze strokeplay-wedstrijd nodigen wij de amateurtop van Nederland uit… lees meer
22 06 2017 crum

Valentijn Crum wint derde editie Nationale Pluimvee Golfdag

Valentijn Crum is afgelopen woensdag winnaar geworden van de derde editie van de… lees meer
16 06 2017 pga

PGA Keurmerk voor Golfschool de Hooge Rotterdamsche

Op vrijdag 16 juni heeft Golfschool de Hooge Rotterdamsche het predicaat PGA Erkende… lees meer
13 06 2017 footgolf

Nederlandse FootGolf spelers in de FootGolf Capital Cup net niet in de prijzen!

De Nederlandse FootGolf spelers zijn tijdens de FootGolf Capital Cup, de eerste Major van… lees meer
LogoROGNOYEAR

Rijnmond Open Golf een uitdagend strokeplay toernooi dat open staat voor alle golfamateurs uit heel Nederland!

Van maandag 21 t/m zondag 27 augustus 2017 organiseert De Hooge Rotterdamsche de 8de… lees meer
PGA Erkenning De Hooge Rotterdamsche

Golfschool de Hooge Rotterdamsche ontvangt PGA keurmerk op 16 juni

Op vrijdag 16 juni zullen de Golfprofessionals Jelle Tarn√≥czy , Raymond Stoop en Jan van… lees meer

bannerweddenopgolf

Ga naar boven