13 06 2017 footgolf

De Nederlandse FootGolf spelers zijn tijdens de FootGolf Capital Cup, de eerste Major van de World Tour, net buiten het podium gevallen. Bjorn Bulk was er zeer dichtbij, maar hij moest na een verloren play off genoegen nemen met een vierde plaats. Eenzelfde positie wist Nienke Spaan in het damesklassement te scoren. Het Nederlandse team wist wel de eindoverwinning op te eisen.

Mannenklassement
Nadat de eerste dag van het toernooi vanwege heftige regenval afgelast werd ging het toernooi pas op zaterdag van start. Dit bleek achteraf geen ongunstig besluit, de dagen die volgenden waren mooi en zorgden voor een spannende strijd. De strijd om de overwinning ging tot de allerlaatste hole tussen vijf spelers. Ze stonden allen binnen een schot. Na de achttiende en laatste hole van de finaledag stonden twee Fransen met een score van -11 bovenaan. Antonio Balestra en Fabien Helboit speelden daardoor een play off die drie holes duurde voordat Helboit als winnaar uit de strijd kwam. Balestra werd tweede. De laatste podiumplaats werd ook bepaald middels een play off. Nederlander Bjorn Bulk wist deze net niet te winnen en werd hierdoor vierde. Tomas Bartko uit Slowakije ging met de bronzen medaille naar huis.
Vanwege de vierde plaats van Bjorn Bulk, een zevende voor Sam van Bracht en een gedeelde dertiende positie van Matthijs Voost en Michael Wilkes wist Nederland wel het landenklassement voor zich op te eisen.
Vrouwenklassement
Het damestoernooi was een prooi voor de italiaanse Martina Quintarelli. Zij had een voorsprong van maar liefst 11 schoten op de pas 14-jarige Slowaakse Rebeka Rezna, terwijl de Japanse Shizuka Nishibata er nog vier extra moest toegeven. Nienke Spaan miste het podium met slechts 1 trap.

FootGolf
FootGolf is in 2009 in Nederland ontwikkeld en kent sinds 2012 ook een internationale bond. De Federation for International FootGolf kent vandaag reeds meer dan 40 aangesloten landen, waaronder natuurlijk Nederland. De Nederlandse bond heet FootGolf Holland en organiseert de sport op 25 golfbanen, welke over heel het land verspreid zijn.

Door de kruising van de techniek van voetbal en de locaties en spelregels van golf is een sport ontstaan met de beste aspecten van beide sporten. Zeer toegankelijk, mooie speellocaties, fair play, goede horeca en een zeer grote achterban. Jaarlijks spelen in Nederland 100.000 mensen een ronde FootGolf, wereldwijd gaat het over miljoenen en meer dan duizend golfbanen. Doordat fysiek contact ontbreekt en er bijvoorbeeld niet gerend hoeft te worden kan tot op late leeftijd meegespeeld worden.

e-max.it: your social media marketing partner

NL GOLFNIEUWS

pitchenputt

Internationale top speelt op Dutch Open Pitch&Putt in Koudum

in Laatste NL golfnieuws
Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 augustus vindt het Dutch Open Pitch&Putt Golf in Koudum (Friesland) plaats. Aan dit internationale topsport evenement zal de gehele internationale top deelnemen, waarbij 120 spelers deelnemen uit 10 verschillende landen.… lees meer
Spierenvoorspieren

Fundraising golftoernooi voor de Stichting Spieren voor Spieren

Om hun maatschappelijke betrokkenheid te onderstrepen organiseert De Business Club van… lees meer
11 08 2017 Ernie Els

Ernie Els in KLM Open 2017

Ernie Els, winnaar van vier majors en voormalig nummer 1 van de wereld, maakt zijn… lees meer
spijk16 318061

NGF Nieuws - Eerste Joost Luiten Classic in Rotterdam

Op zondag 20 augustus aanstaande vindt de eerste Joost Luiten Classic plaats in… lees meer
26 07 2017 pgaBall

PGA Holland Open Fourball Kampioenschap ook voor amateurs toegankelijk

Ter gelegenheid van het 35-jarige bestaan van de Noordhollandse Golf Club wordt gedurende… lees meer
24 07 2017 linksvalley

Nieuwe golfbaan bij Ermelo

Een mix van De Pan, De Rosendaelsche en Walton Heath in Engeland. Zo moet de nieuwe… lees meer

bannerweddenopgolf

Ga naar boven