18 07 2017 klm18 juli 2017 - Het succesvolle Beat the Pro, dat vorig jaar werd geïntroduceerd tijdens het KLM Open, krijgt er in 2017 een derde dag bij. Dat betekent meer kans voor de amateurs, die het aandurven om op hole 14 de spelers van de European Tour uit te dagen.

Op donderdag, vrijdag en zaterdag mogen amateurs tijdens het KLM Open op hole 14 (par-3) tegelijk met de pro’s één bal slaan. Na elke flight slaat een amateur af in de tot arena omgebouwde hole. De amateurs die hun bal dichter bij de vlag slaan dan alle tourspelers in die flight, vallen in de prijzen.

Speciaal voor Beat the Pro wordt hole 14 van The Dutch omgebouwd tot een stadion met tribunes die de hele hole omringen. Afslaan in een tot de nok toe gevuld stadion maakt de uitdaging voor de amateurs nog groter.

Het KLM Open had in 2016 de zelfbedachte primeur van Beat the Pro op de European Tour op twee van de vier toernooidagen. Het vernieuwende concept werd enthousiast ontvangen door de amateurs, de Tourspelers en het publiek.

In 2016 deden 80 amateurs mee. Vier van hen én voormalig Tourspeler Robert-Jan Derksen slaagden erin de bal daadwerkelijk dichter bij de vlag te slaan dan alle gelouterde professionals in hun flight. Beelden van de par-3 14e hole op het KLM Open gingen de hele wereld over.

Vanwege het doorslaande succes van vorig jaar heeft de European Tour ingestemd met het verzoek om Beat the Pro ook op vrijdag te laten plaatsvinden. KLM Open-toernooidirecteur, Daan Slooter: ‘Na ruggespraak met de Tourspelers bleek het enthousiasme voor dit idee groot. De spelers vinden het allesbehalve hinderlijk dat op één hole een amateur komt meespelen. Sterker nog: ze vinden het heel leuk, zelfs op de dag dat elke slag voor de cut telt’, aldus Slooter.

Binnenkort wordt bekendgemaakt hoe amateurgolfers zich kunnen kwalificeren voor deelname aan Beat the Pro.

Over het KLM Open
De 98ste editie van het KLM Dutch Open wordt van 14 tot en met 17 september 2017 gespeeld op golfbaan The Dutch in Spijk (gemeente Lingewaal). In 2016 won Joost Luiten voor de tweede maal het toernooi, drie jaar na zijn eerste overwinning in 2013. Het KLM Open wordt ondersteund door de partners KLM en ING Private Banking.

e-max.it: your social media marketing partner

NL GOLFNIEUWS

pitchenputt

Internationale top speelt op Dutch Open Pitch&Putt in Koudum

in Laatste NL golfnieuws
Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 augustus vindt het Dutch Open Pitch&Putt Golf in Koudum (Friesland) plaats. Aan dit internationale topsport evenement zal de gehele internationale top deelnemen, waarbij 120 spelers deelnemen uit 10 verschillende landen.… lees meer
Spierenvoorspieren

Fundraising golftoernooi voor de Stichting Spieren voor Spieren

Om hun maatschappelijke betrokkenheid te onderstrepen organiseert De Business Club van… lees meer
11 08 2017 Ernie Els

Ernie Els in KLM Open 2017

Ernie Els, winnaar van vier majors en voormalig nummer 1 van de wereld, maakt zijn… lees meer
spijk16 318061

NGF Nieuws - Eerste Joost Luiten Classic in Rotterdam

Op zondag 20 augustus aanstaande vindt de eerste Joost Luiten Classic plaats in… lees meer
26 07 2017 pgaBall

PGA Holland Open Fourball Kampioenschap ook voor amateurs toegankelijk

Ter gelegenheid van het 35-jarige bestaan van de Noordhollandse Golf Club wordt gedurende… lees meer
24 07 2017 linksvalley

Nieuwe golfbaan bij Ermelo

Een mix van De Pan, De Rosendaelsche en Walton Heath in Engeland. Zo moet de nieuwe… lees meer

bannerweddenopgolf

Ga naar boven