18 07 2017 klm18 juli 2017 - Het succesvolle Beat the Pro, dat vorig jaar werd geïntroduceerd tijdens het KLM Open, krijgt er in 2017 een derde dag bij. Dat betekent meer kans voor de amateurs, die het aandurven om op hole 14 de spelers van de European Tour uit te dagen.

Op donderdag, vrijdag en zaterdag mogen amateurs tijdens het KLM Open op hole 14 (par-3) tegelijk met de pro’s één bal slaan. Na elke flight slaat een amateur af in de tot arena omgebouwde hole. De amateurs die hun bal dichter bij de vlag slaan dan alle tourspelers in die flight, vallen in de prijzen.

Speciaal voor Beat the Pro wordt hole 14 van The Dutch omgebouwd tot een stadion met tribunes die de hele hole omringen. Afslaan in een tot de nok toe gevuld stadion maakt de uitdaging voor de amateurs nog groter.

Het KLM Open had in 2016 de zelfbedachte primeur van Beat the Pro op de European Tour op twee van de vier toernooidagen. Het vernieuwende concept werd enthousiast ontvangen door de amateurs, de Tourspelers en het publiek.

In 2016 deden 80 amateurs mee. Vier van hen én voormalig Tourspeler Robert-Jan Derksen slaagden erin de bal daadwerkelijk dichter bij de vlag te slaan dan alle gelouterde professionals in hun flight. Beelden van de par-3 14e hole op het KLM Open gingen de hele wereld over.

Vanwege het doorslaande succes van vorig jaar heeft de European Tour ingestemd met het verzoek om Beat the Pro ook op vrijdag te laten plaatsvinden. KLM Open-toernooidirecteur, Daan Slooter: ‘Na ruggespraak met de Tourspelers bleek het enthousiasme voor dit idee groot. De spelers vinden het allesbehalve hinderlijk dat op één hole een amateur komt meespelen. Sterker nog: ze vinden het heel leuk, zelfs op de dag dat elke slag voor de cut telt’, aldus Slooter.

Binnenkort wordt bekendgemaakt hoe amateurgolfers zich kunnen kwalificeren voor deelname aan Beat the Pro.

Over het KLM Open
De 98ste editie van het KLM Dutch Open wordt van 14 tot en met 17 september 2017 gespeeld op golfbaan The Dutch in Spijk (gemeente Lingewaal). In 2016 won Joost Luiten voor de tweede maal het toernooi, drie jaar na zijn eerste overwinning in 2013. Het KLM Open wordt ondersteund door de partners KLM en ING Private Banking.

e-max.it: your social media marketing partner

NL GOLFNIEUWS

oosterhout

Oosterhoutse Golfclub volop in beweging

in Laatste NL golfnieuws
Je voelt je thuis bij De Oosterhoutse De Oosterhoutse golfclub bestaat inmiddels al 32 jaar maar wie denkt dat de club op haar lauweren rust heeft het bij het verkeerde eind. De club is juist volop in beweging en ontwikkeling. Er is veel werk verzet door een… lees meer
09 10 2017 winnaarsenioropen

Clark Dennis wint Dutch Masters

Spijk – Clark Dennis (51) heeft de Dutch Masters op golfbaan The Dutch in Spijk gewonnen.… lees meer
01 10 2017 liemeer

Dereck Haye wint 7e editie van het Shockwave Liemeer Open.

Onder mooie doch winderige weeromstandigheden (windkracht 4 – 5) en met een baan in… lees meer
29 09 2017 ianwoosnam

The Dutch Masters 2017 op The Dutch

Amsterdam – De European Senior Tour keert na twee jaar terug in Nederland. Van 6 tot en… lees meer
29 09 2017 sluispolder par3 wedstrijd

Inschrijving Open Par 3 Kampioenschap op Golfbaan Sluispolder geopend

Zondag 15 oktober wordt de tweede editie van het Open Par 3 Kampioenschap gehouden in… lees meer
26 09 2017 Winnaars

Recordopbrengst golftoernooi voor het Helen Dowling Instituut

Ruim 100 golfers speelden 25 september op de Noordwijkse Golfclub voor het Helen Dowling… lees meer

bannerweddenopgolf

Ga naar boven