Hero World Challenge: Viktor Hovland wint opnieuw!

Viktor Hovland

“Het was verdomd zenuwslopend. Ik stond na de turn met vijf slagen voor en speelde niet zo geweldig op de tweede negen, maar het was goed genoeg”. Viktor Hovland werd opnieuw de winnaar van het Hero World Challenge.

De Noor Hovland wist op briljante wijze de pittige uitdaging van Scottie Scheffler het hoofd te bieden en zijn Hero World Challenge titel met succes te verdedigen op de Bahama’s.

Hovland dreigde een voorsprong van twee slagen op de laatste hole te verspillen toen hij zijn tweede schot van een ongemakkelijke ligging en op de grasrand van een bunker het water in trok. Zijn putt van ruim vier meter voor bogey viel. Scheffler was eerder met zijn tweede slag in een waste area gebied achter de green gekomen en zijn derde slag raakte de cup maar rolde over de geen. Zijn putt voor par miste hij en het verschil bleef dus twee slagen.

Scheffler, die het toernooi moest winnen om de toppositie op de wereldranglijst terug te krijgen, had even een deel van de leiding toen hij birdies op de tweede en vierde maakte en door er in te chippen voor eagle op de zesde.

Zijn flightgenoot Hovland holede echter vanaf 6 meter op dezelfde hole om terug te komen en de hoop van Scheffler verdween toen hij een bogey op de zevende en een dubbelbogey op de par vijf negende maakte.

Scheffler weigerde de handdoek in de ring te gooien en de Masters kampioen maakte een birdie op de 11e, 14e, 15e en 16e om de druk erop te houden en die op de 18e bijna zijn vruchten afwierp.

Hovland sluit zich nu aan bij toernooi gastheer Tiger Woods die eerder het toernooi in 2006 en 2007 won en als de enige spelers die back-to-back titels wonnen in het evenement met een beperkt deelnemersveld.

Woods zou voor het eerst sinds het missen van de cut in het Open Championship in juli weer in actie komen in Albany, maar trok zich maandag terug vanwege pees onsteking in zijn rechtervoet.

De 15-voudig grote winnaar liet tijdens zijn persconferentie op dinsdag wel weten dat hij dit jaar een paar operaties had ondergaan als gevolg van het opnieuw deelnemen aan wedstrijden na het levensbedreigende auto ongeluk in februari 2021, hoewel hij weigerde details ervan vrij te geven.

Woods is nog steeds van plan om op 10 december samen met Rory McIlroy in The Match te spelen tegen Jordan Spieth en Justin Thomas en de week daarop samen met zijn zoon Charlie deel te nemen aan het PNC Championship.

PGA Tour: Viktor Hovland neemt verder afstand in Hero Challenge