Het eerste golfnieuws

Heineken Classic: Nederlanders missen allen de cut

ImageHet lijkt een herhaling van vorig jaar, opnieuw missen al de Nederlanders de cut in het Heineken Classic. Waren het vorig jaar nog alleen Derksen en Muntz die na twee dagen moesten stoppen, nu sloot Lafeber zich daarbij aan.

Robert-Jan Derksen (72 en 75 slagen), Maarten Lafeber (73 en 74 slagen) en Rolf Muntz (73 en 77 slagen) konden op een of andere manier niet echt presteren op de Royal Melbourne GC.

De Engelsman Paul Casey (foto) heeft na twee dagen Heineken Classic zijn voorsprong vergroot. Met 65 en 67 slagen staat hij met 132 slagen op -12 voor het toernooi. Op twee slagen afstand staat een andere Engelsman David Lynn (69 en 65 slagen).

Ernie Els, de grote attractie van het toernooi, staat met -2 op 10 slagen afstand van de leider.

Casey begon zijn ronde supersterk: birdies op de eerste twee openingsholes liet hij volgen door een eagle op de negende hole. Op de 10e hole maakte hij opnieuw birdie en op de 11e hole liet hij voor het eerst een slag vallen door een bogey te maken.

Ernie Els maakte een vermoeide indruk, naderhand melde hij dan ook de pers dat het vele reizen hem nu parten gaat spelen. ?Dit is mijn vierde week dat ik speel, en het zijn best grote afstanden die ik moet overbruggen, mijn lichaam heeft moeite zich aan te passen?, aldus Els.