Het eerste golfnieuws

Heineken Classic: Ernie Els wint op Royal Melbourne

ImageMet 5 slagen verschil op de rest van de deelnemers heeft Ernie Els (foto) het Heineken Classic op de Royal Melbourne golfbaan gewonnen.

Els begon zijn ronde met een comfortabele voorsprong van 4 slagen. Zijn voorsprong werd gaandeweg wel minder. Aan het begin van zijn ronde kwam Greg Norman op 2 slagen van hem te staan, later kwam ook David Howell op die positie.

Maar het degelijke spel van Els leverde hem de overwinning op. Els begon de wedstrijd met een 1e ronde van 64 lagen, daarna volgden 3 ronden van 69 slagen om uiteindelijk op 271 slagen te eindigden (-17). Met birdies op 7 en 9 en een eagle op de lange par 5 van de 10e pakte hij de hoofdprijs van 221.385 Euro.

David Howell eindigde op de 2e plaats die hij moest delen met de Australi?rs Peter Fowler en Peter O’Malley. Nieuw-Zeelander Michael Campbell, de winnaar van vorig jaar, eindigde op de 5e plaats. Nick Faldo lijkt weer volledig terug te zijn, hij eindigde op de gedeelde 6e plaats met Greg Norman en meervoudig TNT Ducht Open winnaar Stephen Leaney. De spelers moesten ook op de laatste dag van het toernooi rekening houden met de sterke wind. De droogte van de greens zorgden ervoor dat deze erg snel waren zodat vooral een put naar beneden voor problemen zorgde.