LIV Golf Tour

Hatton leidt met 3 slagen; DeChambeau in achtervolging; Rahm’s Legion XIII leidt teamcompetitie

Tyrrell Hatton of Legion XIII seen on the driving range during the practice round before the start of LIV Golf Nashville at The Grove on Wednesday, June 19, 2024 in College Grove, Tennessee. (Photo by Chris Trotman/LIV Golf)

Na een frustrerende reeks van negen opeenvolgende parren, vond Tyrrell Hatton zaterdag in de tweede ronde van LIV Golf Nashville een hogere versnelling. Als resultaat is de ster van Legion XIII nog 18 holes verwijderd van zijn eerste individuele titel sinds hij bij LIV Golf kwam.

Maar eerst zal hij zijn naaste achtervolgers moeten afhouden, waaronder een reserve speler die een sprookjesachtig resultaat nastreeft, en een paar tweevoudige major winnaars – inclusief de kampioen van het U.S. Open van vorige week.

Hatton maakte birdies op zes van zijn laatste zeven holes op The Grove en eindigde met een foutloze 7-onder 64. Zijn tweedaagse totaal van 13 onder par laat hem drie slagen voor op John Catlin van Crushers GC, de vervanger voor de geblesseerde Charles Howell III. Hun kapiteins – Bryson DeChambeau van Crushers en Jon Rahm van Legion XIII, twee van de grootste sterren van LIV Golf – liggen nog een slag achter, gedeeld derde op 9 onder.

Met Legion XIII die de teamcompetitie leidt met vijf slagen voorsprong op de Crushers, zijn er tal van prijzen te winnen onder de top vier spelers.

“Ik zal waarschijnlijk een beetje nerveus zijn morgen, maar ik denk dat dat een goed teken is,” zei Hatton, wiens laatste professionele titel in 2021 was. “Als je ergens nerveus over bent, betekent dat dat je er echt om geeft.”

Het individuele leaderboard was de eerste helft van zaterdag goed gevuld; op een gegeven moment waren er meer dan 30 spelers binnen vier slagen van de leiding. Maar toen ging Hatton op een birdie-binge, inclusief een chip-in op de par-3 13e, gevolgd door een 30-voet putt op de 14e.

“Op deze golfbaan, als je de bal goed raakt, krijg je veel kansen voor birdies,” zei Hatton, die in het offseason bij LIV Golf kwam spelen voor Rahm’s expansion team. “Je wilt niet te veel parren maken. Het was uiteindelijk wel oké, maar ik denk dat ik morgen niet tien parren op rij wil maken als ik achterna gezeten word.”

Catlin schoot zijn tweede opeenvolgende 66, spelend zijn laatste negen holes foutloos 4 onder. Met meerdere toernooien wereldwijd en 13 professionele overwinningen, verwelkomt Catlin de kans om deze week zijn eigen sprookje te schrijven. Geen enkele reserve speler is ooit in de top vijf van een LIV Golf toernooi geëindigd.

“Ik ben hier eerder geweest en ik kan eerlijk zeggen dat ik eerder heb gewonnen, en ik kan het opnieuw doen,” zei hij. “Ik ga doen wat ik kan controleren, en we zullen zien wat er gebeurt.”

DeChambeau heeft vermoeidheid bestreden in de hectische nasleep van de gespannen U.S. Open overwinning van afgelopen zondag in Pinehurst. Hij maakte bogeys op twee van zijn eerste drie holes zaterdag, maar vermeed verdere problemen en eindigde met vier birdies in zijn laatste zeven holes, gevoed door de energie van het uitverkochte publiek.

“Ik ben trots op hoe ik mijn energie heb beheerd, hoewel ik er nu bijna geen meer heb,” zei DeChambeau. “… Alles wat ik wil is een kans op de back nine, en die back nine is haalbaar. Hopelijk kan ik het morgen afmaken.”

Rahm was onzeker over hoe competitief hij zou zijn na zijn terugtrekking tijdens de tweede ronde van LIV Golf Houston vanwege een voetinfectie waardoor hij het U.S. Open moest missen. Na een opening van 70, produceerde hij de laagste score van de tweede ronde, een 8-onder 63 met negen birdies. Dat evenaart zijn laagste ronde ten opzichte van par in LIV Golf.

“Ik had een ronde als deze nodig om dicht bij de leiding te komen,” zei Rahm. “Tyrrell eindigde natuurlijk fantastisch. Nog steeds wat werk te doen morgen.”

Hatton, Catlin en DeChambeau spelen in de leidersgroep vanaf de eerste tee, met Rahm die speelt met Ripper GC kapitein Cameron Smith en Torque GC’s Carlos Ortiz – de winnaar van twee weken geleden bij LIV Golf Houston – in de eerdere groep die om 12:05 uur CDT start vanaf de eerste tee. Smith en Ortiz staan gedeeld vijfde op 8 onder.

Standen en tellende scores voor de tweede ronde van de teamcompetitie bij LIV Golf Nashville. De drie beste scores van elk team tellen in de eerste twee rondes, terwijl alle vier scores tellen in de laatste ronde. Het team met de laagste cumulatieve score na drie rondes wint de teamtitel.

1. LEGION XIII -28 (Rahm 63, Hatton 64, Vincent 66; Rd. 2 score: -20)

2. CRUSHERS GC -23 (Catlin 66, DeChambeau 66, Lahiri 68; Rd. 2 score: -13)

3. MAJESTICKS GC -19 (Westwood 66, Poulter 67, Horsfield 68; Rd. 2 score: -12)

4. TORQUE GC -18 (Ortiz 66, Niemann 69, Pereira 69; Rd. 2 score: -9)

5. IRON HEADS GC -15 (Kozuma 67, Na 67, Vincent 67; Rd. 2 score: -12)

Ancer leidt met een 64; DeChambeau 3 slagen achter en de Fireballs leiden in teamkampioenschap