Harrington leidt, Muntz beste Nederlander

ImageDe Nederlanders Rolf Muntz en Robert-Jan Derksen zijn na de eerste dag van het Linde German Masters in Keulen met 69 (-3) en respectievelijk 70 slagen (-2) het toernooi begonnen.

Maarten Lafeber ging rond in 77 slagen (+5) en trok zich terug uit het toernooi. Hij startte donderdag vanaf hole 10 en kwam opnieuw in de problemen aan het eind van zijn ronde. Hij eindigde met 5 bogeys op een rij. Een blessure aan zijn arm zou de oorzaak zijn.

Muntz staat met een gedeelde 9e plaats als hoogst genoteerde Nederlander in het klassement, gevolgd door Derksen op een gedeelde 12e plaats.

Er gebeurde iets eigenaardigs op de eerste dag van het toernooi. Ian Woosnam was bezig met een redelijke ronde, startte vanaf hole 10 en eindigde zijn ronde op hole 9 zijn ronde. Daar sloeg hij zijn tweede slag rechts van de green in het water. Hij dropt vervolgens zijn bal maar tijdens zijn oefenswing rolt zijn bal opnieuw in het water. Dan probeert hij zijn bal vanuit het water op de green te slaan (foto) en dat mislukt tweemaal. Vervolgens loopt hij naar zijn medespelers Miquel Angel Jimenez en Iain Pyman, geeft ze een hand en verlaat het toernooi zonder zijn kaart te tekenen. Er volgde dus diskwalificatie voor Woosnam.

Padraig Harrington heeft een slag voorsprong. De Ier is weer voor het eerst actief sinds zijn linker oog gelaserd is. Hij maakte zeven birdies tijdens zijn ronde van 66 slagen (-6). De lokale Duitse favoriet Alex Cejka volgt op een slag.

Paul Casey is een van zes spelers die volgen op 4-onder par. Colin Montgomerie kwam niet verder dan een ronde van 73 slagen, maar dat is nog altijd twee slagen minder dan Miguel Angel Jimenez nodig had en drie slagen beter dan Ian Poulter en Paul McGinley.

Bron: Golf Net NL [www.golfnet.nl]