Harold Varner III leidt ook na derde ronde Saudi International

Harold Varner III gaat met een slag voorsprong de laatste ronde in van de Saudi International, met de Spanjaard Adri Arnaus op een slag verwijderd. De Engelsman Tommy Fleetwood volgt op twee slagen achterstand.

Met een birdie op de laatste hole sloot Varner III zijn ronde af op twee-onder 68 en dat op de par 70 golfbaan van Royal Greens Golf and Country Club. De Amerikaan wist daardoor zijn score naar 12-onder te krijgen.

Fleetwood mixte zes birdies met drie bogeys op weg naar een drie-onder 67, waardoor hij binnen twee slagen van de leiding kwam. De Australiër Cameron Smith staat vierde in het klassement met acht onder.

“Op dagen dat je weet dat het heel moeilijk gaat worden, wil je niet te veel slagen weggeven, vooral niet in het begin van je ronde”, zei Fleetwood, die juist opende met een bogey.

“Ik heb daarna echt heel goed gespeeld en goed gescoord en waarschijnlijk meer birdies gemaakt dan ik dacht dat ik vandaag zou doen. Ik heb gewoon heel veel goede ijzers geslagen en mezelf mooie kansen gegeven.”

Titelverdediger Dustin Johnson staat op een gedeelde vijfde plaats met de Australiër Wade Ormsby en Ryosuke Kinoshita. De Engelse Steve Lewton zit in een groep op zes onder samen met tweevoudig major winnaar Bubba Watson en de Olympisch gouden medaille winnaar Xander Schauffele.

Matthew Wolf viel uit de strijd na het registreren van zes bogeys en een dubbel-bogey voor een derde ronde van 73 slagen, terwijl Paul Casey in vijf van zijn laatste acht holes een birdie maakte en daardoor met zes-onder 64 slagen zijn ronde eindigde.

 

Harold Varner III en Adri Arnaus leiden na tweede dag Saudi International