Hansaplast Spiral Heat, de enige warmtepleister die met je meebeweegt

12 uur lang spier- en gewrichtspijn bestrijden met aangename warmte

Pijn kan veel verschillende oorzaken hebben. Stress en sporten zijn twee van de talloze redenen waardoor nek- en rugklachten ontstaan. Maar hoe je daar nu het makkelijkst vanaf komt? Door te bewegen.* En dat is nu juist iets wat er bij veel mensen vaak bij in schiet. De nieuwe warmtepleister van Hansaplast, de Spiral Heat biedt hier de oplossing. Dit is de enige warmtepleister die met je meebeweegt en de pijn bestrijdt voor wel 12 uur lang door een geleidelijke warmte afgifte. De pleister voelt zacht aan en is gemaakt van flexibel materiaal, zodat je gedurende de dag kunt gaan en staan waar je wilt.
Image

Nieuwe SpiroTherm-technologie

Hansaplast Spiral Heat is een warmtepleister die tot wel 12 uur lang een bron van warmte vormt en gerichte pijnverlichting biedt. De pleister bestaat uit spiraalvormige cellen en is daardoor 2D en 3D flexibel. Voor wie denkt dat een warmtepleister heel warm moet worden om effectief werk te verrichten, heeft het overigens mis. De pleister wordt zo’n 2 graden warmer dan je lichaamstemperatuur, namelijk 39ºC, waardoor de pleister een bron van behaaglijke warmte is en optimaal comfort biedt.

Twee varianten

De warmtepleister komt in twee varianten. Ervaar je pijn in de rug- en nekzone, dan is de Spiral Heat Rug- en Nekklachten de oplossing voor jou. Door de grootte en vorm is deze pleister ideaal voor zowel pijn in de onderrug, heup, nek en schouders. Ervaar je op een andere plek pijn in het lichaam, dan is de Spiral Heat Multipurpose Flexibele Warmtepleister daar goed voor. Door de unieke vorm past deze variant goed op verschillende gewrichten zoals de pols, elleboog of knie, of op pijnlijke spieren zoals de kuit of hamstring.
Image

Hansaplast Spiral Heat in een notendop

• Ontwikkeld door Hansaplasts pleisterexperts

• Extra flexibele warmtepleisters voor gerichte pijnverlichting

• Geschikt voor pijn in de (onder)rug, nek, schouder, heup, pols, elleboog, knie, kuit of hamstring. Bruikbaar op elke plek van het lichaam waar je pijn wil bestrijden met warmte.

• 12 uur lang een bron van warmte

• Met nieuwe SpiroTherm-technologie

• 2D en 3D flexibel

Volgens Rik Couturier, fysiotherapeut bij Salvedo Health Clinic, dé tips om te blijven bewegen en voor een beter herstel van spierpijn in het dagelijks leven, naast het sporten:

• Gebruik een activity tracker inclusief alarm, die laat weten wanneer je een uur stil zit
• Neem waar je bent de trap en vermijd de lift; sla hierbij elke keer een traptrede over om het zwaarder te maken.
• Het is belangrijk om je spieren na een intensieve workout te laten herstellen. Daarbij is het verstandig dat je rustig in beweging blijft. Dit bevordert de doorbloeding, waardoor spierpijn kan verdwijnen. Denk hier bijvoorbeeld aan yoga.
• Maak na elke maaltijd een wandeling van zo’n 15 minuten. Hiermee stimuleer je vetverbranding en kom je aan je dagelijkse stappen.
• Zorg ervoor dat je je goed aankleedt tijdens het sporten buiten in de wintermaanden. Hierdoor voorkom je dat je spieren stijf worden en geforceerd worden, wat kan resulteren in spierpijn. Draag een jasje na de training om ervoor te zorgen dat je niet te veel afkoelt. Als het echt heel koud is, kun je ook een muts en handschoenen dragen.
• Gebruik niet altijd dezelfde spiergroep. Voel je bijvoorbeeld pijn in je onderbeen, dan kun je beter een stukje gaan zwemmen. Pijnlijke schouders? Dan is hardlopen een optie.

Prijzen en verkrijgbaarheid

Hansaplast Spiral Heat Rug- en Nekklachten, 1 stuks, €5,99**, verkrijgbaar bij de drogist

Hansaplast Spiral Heat Multipurpose Flexibele Warmtepleister, 1 stuks, €4,99**, verkrijgbaar bij de drogist

* N.a.v. wetenschappelijk onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Gent

** De retailer bepaalt de prijzen, Beiersdorf geeft slechts advies