Challenge Tour

Halvorsen vergroot voorsprong in Denemarken waar Besseling en Toorop weinig progressie maken!

De derde ronde van het Danish Golf Challenge had weinig vooruitgang voor de Nederlanders Wil Besseling en Mike Toorop. De twee overgebleven Nederlanders, waar eerder Wouter de Vries, Lars van Meijel, Koen Kouwenaar, Kiet van der Weele en Lars Keunen de cut misten, bevinden zich nu op de 58e en 69e plaats met 2-onder en par.

Andreas Halvorsen gaat de laatste ronde van de Danish Golf Challenge in met een voorsprong van drie slagen na een derde opeenvolgende ronde van zes onder par (66) op moving day op de Odense Eventyr Golf.

Halvorsen begon zijn ronde stabiel, hield zijn score gelijk tot hij birdies maakte op de zevende en achtste hole. Op de back nine zette hij zijn goede spel voort met birdies op de tiende en elfde hole, gevolgd door een eagle op de par vijf achttiende, wat hem op 18 onder par bracht na 54 holes.

“Ik sloeg vandaag beter vanaf de tee dan de afgelopen twee dagen,” zei hij. “Mijn ijzerspel was niet zo goed, maar ik kon goed putten, een paar pars redden en natuurlijk wat birdies maken.”

De Noor (foto) was blij met zijn eagle op de laatste hole, wat zijn voorsprong vergrootte tot drie slagen.

De 27-jarige kwalificeerde zich voor de 2024 Road to Mallorca na twee overwinningen op de Nordic Golf League vorig jaar, waar hij vierde werd op de Order of Merit. Hij hoopt die ervaring mee te nemen in de laatste ronde in Odense.

“Vorig jaar was de eerste keer dat ik een tour won,” zei hij. “Hopelijk kan ik wat van die ervaring hier gebruiken. Het niveau is natuurlijk hoger, maar het gevoel in de laatste fase zal vergelijkbaar zijn met toen. Hopelijk kan ik gewoon doorgaan met wat ik doe en erop vertrouwen dat het goedkomt.”

IJslander Gudmundur Kristjansson staat tweede op 15 onder par, met de Spanjaard Joel Moscatel en de Deen Peter Launer Baek die deze week op zijn thuisbaan speelt en twee slagen verder terug op de derde plaats staat.

Fransman Félix Mory staat vijfde op 12 onder par, één slag voor de Engelsen Bradley Bawden en John Parry op de zesde plaats. De Spanjaard Javier Sainz en de Engelsman George Bloor delen de achtste plaats op tien onder par.

De laatste ronde van de Danish Golf Challenge begint zondag om 7:30 uur, met Halvorsen die om 9:39 uur start samen met Kristjansson en Launer Baek.

Wil Besseling en Mike Toorop door in Denemarken