Haarman vervangt Van Dam in Ladies Nations Invitational

31 03 2016 ing tigAmsterdam, vrijdag 13 mei

Roos Haarman vervangt de geblesseerde Anne van Dam in Team Oranje, dat volgende week uitkomt in de eerste Ladies Nations Invitational tijdens de ING Private Banking Golf Week in Amsterdam. Van Dam liep vorige week een rugblessure op in Marokko en is niet op tijd hersteld voor het landentoernooi met acht Europese topteams.

De 18-jarige Haarman uit Putten is een talentvolle amateurgolfster en winnaar van tal van nationale titels bij junioren en senioren. Ook met Haarman doet Nederland op golfbaan The International een gooi naar de overwinning in de Ladies Nations Invitational, waarin naast Nederland België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Noorwegen en Schotland strijden om de nieuwe trofee en 18.000 euro winstpremie. De loting van de Ladies Nations Invitational is woensdag 18 mei op The International.

De toevoeging van Haarman aan het Nederlandse team met Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel kwam tot stand met medewerking van haar club GC Zeewolde. Aanvankelijk zou Haarman met Zeewolde meedoen aan de ING Private Banking Golf Cup, het toernooi met zestien amateurclubs dat ook van 20 tot en met 22 mei op The International wordt gespeeld.
Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op www.inggolfweek.nl

ING Private Banking Golf Cup
Voor de ING Private Banking Golf Cup heeft de loting inmiddels plaatsgevonden. De geplaatste clubs in het schema zijn UGC De Pan, Noordwijkse Golf Club, GC Houtrak en Eindhovensche Golf. Elke club komt met een team van vier spelers in actie, twee mannen en twee vrouwen, van wie één teamlid jeugdspeler is.

Het speelschema is als volgt:
Match 1: UGC De Pan (1) – Brunsummerheide
Match 2: Noord Nederlandse G& CC – GC Zeewolde
Match 3: GC Broekpolder – GC Almeerderhout
Match 4: Koninklijke Haagsche G&CC – Eindhovensche Golf (4)
Match 5: GC Houtrak (3) – The International
Match 6: Heemskerkse – Princenbosch
Match 7: GC De Hoge Kleij – Leeuwenbergh
Match 8: Amelisweerd – Noordwijkse GC

In de kwartfinales is het schema als volgt: Winnaar Match 1 – Winnaar Match 2; Winnaar Match 3 – Winnaar Match 4; Winnaar Match 5 – Winnaar Match 6; Winnaar Match 7 – Winnaar Match 8. De verliezende teams spelen door in een ‘troosttoernooi’.

De eerste ronde en de kwartfinales worden op vrijdag 20 mei gespeeld (vanaf 09.30 uur). De wedstrijden op zaterdag en zondag beginnen om 09.30 uur.

Kijk voor meer informatie op www.inggolfweek.nl