Goosen wint het Qatar Masters

29-01-2007-goosen.jpgDe 38-jarige Retief Goosen heeft met 15-onder par Qatar Masters gewonnen na een spectaculaire eagle op de 18e. Robert-Jan Derksen eindigde in Qatar op de 27e plaats. Met twee birdies en een bogey eindigde hij opnieuw in 71 slagen zijn ronde. Derksen speelde het toernooi in 71, 71, 70 en 71 slagen om op 5-onder par te eindigen. Rolf Muntz, die speelde op invitatie, miste helaas de cut in het toernooi.

De Australiër Nick O'Hern die op weg leek naar zijn eerste zege, ging de mist in op de 18e. De linkshandige speler miste de fairway met zijn drive en kon niet beter dan een par maken. Goosen vond wel de fairway en sloeg zijn tweede slag op de green en de putt van ruim 15 meter verdween tot ieders verbazing in de hole en met de eagle passeerde hij O'Hern in het klassement.

Ernie Els eindigde op de derde plaats met 13-onder par. Hij wist zijn ronde in 67 slagen te spelen. Graeme McDowell, Stuart Appleby en Richard Green eindigden gedeeld vierde in het toernooi.

"Ik had de dagen hiervoor de fairway van de 18e continu gemist, beter dan een par maken op die hole kon ik dus niet. Ik was dus heel blij dat ik op de laatste dag wel mijn bal in het spel hield en de eagle die daar op volgde was de beloning", aldus Goosen.

Goosen won de cheque van ruim 288.000 euro, voor Derksen lag er nog een cheque van iets meer dan 15.000 euro.