Het eerste golfnieuws

Goosen leidt, Lafeber 71ste in Troph?e Lanc?me

ImageMaarten Lafeber (foto) is na 3 dagen spelen in het Troph?e Lanc?me op de gedeelde 71ste plaats beland. Met 71,71 en 72 slagen kwam zijn totaal op 214 slagen (+1). Mark Roe, die halverwege de wedstrijd nog aan de leiding ging, is na een desastreuze derde ronde terugvallen naar de 20ste positie in het klassement. De onfortuinlijke Roe was door een wesp gestoken op de tweede dag van het toernooi en zijn hand en zelfs zijn pols waren op de derde dag behoorlijk opgezwollen.
Medicijnen tegen de pijnlijke zwelling heeft hij niet ingenomen omdat die op de lijst van doping staan in Frankrijk. Na zijn derde ronde van 75 slagen gaat hij de laatste dag in met een achterstand van 7 slagen op de titelverdediger Retief Goosen. ?Ik raakte een beetje in paniek omdat ik mijn pols niet mee kon buigen en de zwelling tot aan mijn pols kwam.?, aldus de 38-jarige Roe. ?Maar ik kan niet zeggen dat mijn slechte score geheel te wijten is aan die wespensteek. Mijn swing had er niet onder te lijden. Het enige probleem waren mijn puts.? Retief Goosen had 65 slagen nodig en staat op een totaalscore van 200 slagen (13 onder par). Hij heeft ??n slag voorsprong op de Spanjaard Sergio Garcia en de Zweed Niclas Fasth.