Golf in Thailand: Phuket

Met EVA Air naar een van de mooiste golfbestemmingen van Azië.

eva air logoHet was ons eerste bezoek aan Thailand. Met de keuze uit vliegmaatschappijen in overvloed keken wij eerst naar prijs en het maximale gewicht wat mee kon. Met twee golftassen en koffers konden wij zonder problemen mee met EVA Air. Passagiers die reizen in de Economy Class mogen sinds eind 2015 nu 30 kilo bagage meenemen en voor reizigers in de Elite Class (premium economy) geldt dat zij in totaal 35 kilo bagage mogen meenemen. De reizigers in de Royal Laurel Class kunnen voortaan 40 kilo bagage meenemen. Wat ons al direct opviel is het eenvoudig boeken van de tickets. Via de website van EVA Air bestelden wij onze tickets en konden zonder extra kosten onze stoelen en het eten uitzoeken. De vlucht naar Bangkok, met uitstekend en vriendelijke personeel, en de service maakte dat wij goed uitgerust 11 uur later uitstapten in Bangkok.

De meeste Aziatische landen hebben maar een handvol golfbanen; Thailand heeft er meer dan 250! Op onze eerste reis zouden we een aantal banen gaan spelen rond Phuket en Hua-Hin.

Laguna Golf Phuket

Laguna Golf Phuket (voorheen de Laguna Phuket Golf Club) ligt aan de westkust van Phuket op slechts 25 minuten van Phuket Airport en is gemakkelijk te bereiken vanaf vrijwel alle punten op het eiland.

De onlangs gerenoveerde Laguna Golf Phuket beschikt over een uitstekende 18-holes golfbaan in de prachtige omgeving van het Bang Tao strand. De par 71 lay-out is niet zo veeleisend als sommige Phuket golfbanen, maar zal nog steeds voor alle golfers van alle niveaus een uitdaging zijn.

De golbaan slingert zich door een doolhof van lagunes. Een afslag moet wel worden geplaatst en het kiezen van de juiste club is soms echt noodzakelijk. Op diverse holes zullen avontuurlijke lange hitters zeker genieten van het nemen van een lonende gok door de fairway's af te snijden, terwijl op andere holes het strategische ijzer spel een must is! De golfbaan is voorzien van zacht glooiende fairways, grote greens en een aantal aantrekkelijke lagunes. Het water komt zeker op een aantal holes in het spel maar echt veel ballen te water hebben wij niet geslagen.

Ook de Pro Shop heeft een volledig assortiment waaronder goede clubs om te huren. Wat ons ook opviel was de indrukwekkende reeks van golfkleding en accessoires.

Het clubhuis is een traditionele Thaise Villa ontwerp en biedt een scala aan luxe faciliteiten. Het Banyan restaurant beschikt over airconditioning en een groot terras en uitzicht over de golfbaan.

Red Mountain Golf Club

De meest uitdagende golfbaan vinden wij in Phuket is de Red Mountain Golf Club, maar de smaak kan natuurlijk verschillen. Deze 6300-meter lange 18-holes baan heeft een prachtige lay-out waarbij soms van boven naar beneden wordt afgeslagen. De 16e, een par 4, lijkt op een bergtop te liggen maar de 17e die sla je dan weer meer dan 30 meter naar beneden. Op de locatie van de golfbaan werd vroeger mijnbouw bedreven hoorde wij en zo zijn dus de meeste waterhindernissen oude mijnbouw kuilen. De greenfee is 5000 bath maar als u een nacht verblijft in het hotel op de golfbaan dan betaald u voor en het hotel en twee greenfees 8780 bath zie de website www.mbkgolf.com

Mission Hills Phuket Golf Resort

Het Mission Hills Phuket Golf Resort ligt aan de noordoostkust van Phuket, op slechts 10 minuten van de luchthaven van Phuket. Deze Jack Nicklaus ontworpen baan werd in 2004 geopend en biedt een goede uitdaging voor golfers van alle niveaus.

Verscholen tussen een mangrove bos en rubberplantages biedt het Mission Hills Phuket Golf Resort een uitdagende lay-out met een prachtig uitzicht op de Andamanse Zee . De baan is ontworpen ook voor ervaren golfers uitdagend te zijn, maar de gemiddelde golfer zal ook een ontspannen rondje golf kunnen spelen. Waterhindernissen komen ook in het spel op een aantal holes maar met de warme zeewind uit de Andamanse Zee vergeet men dat snel.

Ongewone kenmerken van deze baan zijn onder andere een eiland dat twee greens heeft voor de 2e en 5e hole. De 2e een par 5 hole vereist twee nauwkeurige shots, waardoor een comfortabele derde slag naar het eiland geslagen kan worden.

Het luxe Mission Hills clubhuis is voorzien van moderne ruime kleedkamers een pro shop met de nieuwste golf uitrustingen en toebehoren. Verder is er een keuze aan restaurants met internationale keuken en een zwembad. Op de website van https://www.missionhillsphuket.com/promotions.htm zijn de laatste aanbiedingen te vinden zo kan je al golfen met lunch voor rond de 3900 bath.

e-max.it: your social media marketing partner

NL GOLFNIEUWS

05 11 2017 jumbno

Jumbo Golf Arnhem verhuist!

in Laatste NL golfnieuws
Op 2 november was het zover, Jumbo Golf Arnhem ging verhuizen. Op de woonboulevard in Arnhem hebben we een mooie locatie gevonden, die met 1200m2 met recht een superstore genoemd mag worden. U vindt ons op de Woonboulevard in Arnhem, Heerlenstraat 65A. De… lees meer
05 11 2017 kavel2

Kavel II Golfschool & Golfshop benefietwedstrijd voor de Zonnebloem Beemster

Zondag 29 oktober 2017. Voor de derde keer organiseerden Jeffrey Meijer en Sharon Schoof… lees meer
26 10 2017 liemeer

Nieuw businesslid Kees van Leeuwen van Intenza kiest voor Golf- & Countryclub Liemeer.

Woensdag 25 oktober tekende hij en Rob Schroen van Golf- & Countryclub Liemeer het eerste… lees meer
oosterhout

Oosterhoutse Golfclub volop in beweging

Je voelt je thuis bij De Oosterhoutse De Oosterhoutse golfclub bestaat inmiddels al 32… lees meer
09 10 2017 winnaarsenioropen

Clark Dennis wint Dutch Masters

Spijk – Clark Dennis (51) heeft de Dutch Masters op golfbaan The Dutch in Spijk gewonnen.… lees meer
01 10 2017 liemeer

Dereck Haye wint 7e editie van het Shockwave Liemeer Open.

Onder mooie doch winderige weeromstandigheden (windkracht 4 – 5) en met een baan in… lees meer

bannerweddenopgolf

Ga naar boven