Het eerste golfnieuws

Golfshow op Purmerend verbazingwekkend mooi

ImageGolfshows worden niet vaak georganiseerd, maar zondag waren wij getuige van een meesterlijke show. De Engelsman Jeremey Dale (foto) liet de toeschouwers allerlei slagen zien waarvan de doorsneespeler alleen maar kan dromen. Dale maakte onderdeel uit van het eerste WannaGolf Toernooi (zie www.wannagolf.nl) dat gespeeld werd op de golfbaan van BurgGolf Purmerend in Purmerend, Noord-Holland.

Nadat de beginners en gevorderden hun clinic of wedstrijd hadden gespeeld konden ze de golfshow van Dale aanschouwen. Ooit begon de Engelsman rechtshandig te golfen, maar nadat hij op de driving-range een keer aan een linkshandige les had gegeven probeerde hij dat zelf ook en niet zonder succes. Nog geen 6 maanden later speelde hij rechts-en linkshandig handicap 0.

De warming-up bestond uit het wegslaan van ballen met twee clubs. Met de ene hand sloeg hij lage ballen en met de andere juist weer hoge. Het publiek vond vooral het slaan met de twee en halve meter lange driver erg leuk. Sommige toeschouwers mochten het zelf even proberen, maar alleen het naar achteren halen van de zware club gaf al de nodige problemen en het raken van de bal lukte al helemaal niet.

Dale sloeg daarna met een en dezelfde driver achtereenvolgend rechts- en linkshandig door gewoon de kop te draaien. Ongelofelijk was het slaan met een putter, of het nu 60 of 160 meter ver was de ballen gingen kaarsrecht vooruit. Al met al een dag om niet te vergeten en als u de kans krijgt moet u het zeker een keer aanschouwen.