14 09 2017 rijkvannijmegenGroesbeek, 14 september 2017 – Aanstaande dinsdag 19 september is het exact 30 jaar geleden dat Mr. Pieter van Vollenhoven de eerste bal op Golfbaan Het Rijk van Nijmegen sloeg. Hiermee was de eerste golfbaan in de regio officieel geopend. 

Sheila Evers, Adjunct Directeur Golfbaan Het Rijk van Nijmegen: “Het idee voor een golfclub in Nijmegen ontstond al in 1982 bij de Junior Kamer Nijmegen. Zij vormden een initiatiefgroep, benaderden een particuliere investeerder uit de regio, motiveerden de overheid en richtten uiteindelijk de Stichting Golfsport Nijmegen e.o. op. In januari 1985 kocht de investeerder de gronden van boer Hettinga aan, en in augustus 1986
kon er, na ruim 4,5 jaar onderhandelen, rekenen en procederen, eindelijk begonnen worden aan de aanleg van de golfbaan. Weer een jaar later, op 19 september 1987, werd Golfbaan Het Rijk van Nijmegen officieel geopend door Mr. Pieter van Vollenhoven. Een historische gebeurtenis die wat ons betreft niet ongemerkt voorbij mag gaan!”

Ontwikkeling Golfbaan Het Rijk van Nijmegen

Na de opening in 1987 bestond Het Rijk van Nijmegen uit een 18-holes baan aan de Nijmeegse kant, en twee 9-holes banen aan de Groesbeekse kant van het complex. In 1994 werd deze Groesbeekse kant aangepast waardoor ook hier een volwaardige 18-holes golfbaan ontstond. Ruim 15 jaar later ging de schop weer in de grond en werden er nog eens 9-holes aan de Groesbeekse kant van de baan gerealiseerd. In 2010 was
alles klaar en werd Golfbaan Het Rijk van Nijmegen het eerste volwaardige 45-holes golfcomplex van Nederland.

Golfbaan Het Rijk van Nijmegen anno 2017

Vandaag de dag kunnen er op Golfbaan Het Rijk van Nijmegen in totaal zes verschillende 18-holes luscombinaties gespeeld worden. Oude bomenlanen, uitdagende waste areas en verrassende blinde holes bepalen het karakter van de 27 holes aan de Groesbeekse kant van de baan. De grote hoogteverschillen hier bieden een fantastisch uitzicht tot aan Duitsland. De 18 holes aan de Nijmeegse kant van de baan zijn prachtig
volgroeid en licht glooiend. Ruim 75 strategisch geplaatste bunkers vormen een sportieve uitdaging. Net als in de baan worden in het gezellige clubhuis van Het Rijk van Nijmegen de begrippen Kwaliteit en Gastvriendelijkheid met een hoofdletter

Acties 30-jarig bestaan

Op maandag 18, dinsdag 19 en woensdag 20 september 2017 viert Golfbaan Het Rijk van Nijmegen haar 30-jarig bestaan met een 18-holes golfronde voor slechts €30,- per persoon. Greenfeespelers kunnen reserveren via 024-3976644 of www.golfenophetrijk.nl. Hiernaast zijn op de historische datum 19 september, alle prijzen in de horeca van Het Rijk van Nijmegen in guldens.

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC09606PERSOp golfbaan De Hooge Rotterdamsche vond dit weekend de 8e editie van het Rijnmond Open Golf, hét golftoernooi voor topamateurs, plaats. Een toernooi dat zich 7 dagen lang mag verheugen
in grote belangstelling van golfliefhebbers uit de regio. In totaal hadden zich 160 deelnemers ingeschreven. Van de 160 deelnemers plaatsen 18 spelers (15 heren en 3 dames) met de laagste handicap zich rechtstreeks voor het finaleweekend. En lag de cut vorig jaar nog bij de heren op 4.6 en bij de dames op 6.0 dit jaar lag de cut voor de heren op 2.9 en bij de dames op 3.6. In totaal speelden 51 heren en 11 dames in het finaleweekend 2 rondes strokeplay op zaterdag en 1 ronde op zondag. Dit jaar waren de weergoden het toernooi zeer gunstig gezind.

Vrijdag: de Business Trophy
Vrijdag is de dag van alle sponsoren die dit toernooi mogelijk maken. Zij speelden met elkaar om de Rijnmond Business Trophy. Dit jaar werd de Trophy veroverd door Davo (Peugeot dealer Bergschenhoek) met een monsterscore. Hilarisch was speedgolf, een combinatie van snelheid en golf, op hole 7. De viermansflight Heraut/Gildepoelier Leon van den Berg slaan af en lopen daarna hard door naar de plek waar de bal geland is. Het doel van Speedgolf is om in zo min mogelijk slagen in de kortste tijd de hole te spelen. Zij speelden hole 7 uiteindelijk binnen de 51 seconden!
De sponsoren brachten met elkaar een bedrag van € 1.000 bijeen voor Spieren voor Spieren. Spieren voor Spieren is én heeft een goed doel: het onmogelijke mogelijk maken voor de ruim 20.000 kinderen in Nederland met een spierziekte.

Finaleronde
De finale ging zondag onder een stralende zon van start. De eerste deelnemers van de finaleronde strokeplay sloegen af om 08.30 uur. De drie best geplaatsten van de zaterdag, Quint Koppers, Gavin Baptiste en Nick Cornielje vertrokken als laatste flight om 12.00 uur. De laatste dames flight die van start ging 11.40 uur bestond uit de top 3 dames: Lotte Hoekstra, Angie-Trang Nguyen en Petra Gruppelaar.

De winnaars
De ranglijst na de twee rondes op zaterdag beloofde een spannende finale. Bij de heren verdedigde Quint Koppers, van de Koninklijke Haagse Golf & Country Club zijn koppositie en kwam op een eindtotaal van 230. In zijn speech vertelde hij dat hij na afloop ‘gesloopt’ was, maar trots op zijn overwinning.

Angie-Trang Nguyen van Golfclub Prise d’Eau eindigde in de 7e editie nog als 2de na Lotte Hoekstra. Dit jaar ruilde ze van plaats en ging Angie er met de winst vandoor!

Baanrecord

Bij de dames sneuvelde het baanrecord. Petra Gruppelaar (Leeuwenbergh) maakte er zaterdag 77 slagen van. Bovendien ging ze er met de 3e prijs bij de dames vandoor.

De kampioenen van dit jaar kregen uit handen van de burgemeester van Lansingerland, Pieter van de Stadt, hun trofee uitgereikt.

Schrijf reactie (0 Reacties)

zaansegolfclubDoor Maria Busscher

Wijdewormer – In het weekend van 2 en 3 september organiseert de Zaanse Golf Club voor de zevende keer het Zaans Open. Een tweedaags golfevenement voor top amateur golfers. Een deelnemersveld met vooral single handicappers vanuit heel Nederland.

Het toernooi
Een Strokeplay-wedstrijd over twee rondes voor dames en heren met een handicap <18,4.
Uiteraard zijn er prachtige prijzen te winnen gesponsord door o.a. Warsteiner, GolfPlaza, PinHigh, Dekker Autogroep, GHI Koelservice, Dolf Kat Schilderwerken en de Hoop op d’Swarte Walvis.

Sponsor Warsteiner
Als hoofdsponsor van het Zaans Open, wil Warsteiner de golfsport helpen toegankelijker te maken voor een breder publiek. “Warsteiner is al van oudsher betrokken bij vele internationale premium evenementen in de sportwereld. Wij zagen een groeiende interesse voor de golfsport, met name onder jonge mensen. Sinds 2012 nemen we golf dan ook mee in onze innovatieve activatie en integreren we de sport in onze actiecommunicatie. Om deze reden zijn wij de samenwerking aangegaan met de Zaanse Golf Club en zijn we met trots sponsor van het Warsteiner Zaans Open.”

De Zaanse Golf Club
De Zaanse heeft in 28 jaar tijd een prominente plek in de golfbranche veroverd. De uitdagende baan wordt gekenmerkt als een typisch Nederlandse “polder” golfbaan. De Zaanse is ontworpen door de bekende golfarchitect Gerard Jol en werd oorspronkelijk als 9-holes baan geopend in 1988. Sindsdien is er onafgebroken gewerkt aan verbetering van de kwaliteit. In 2008 kwam de uitbreiding naar 18 holes tot stand. De Zaanse is in 2010 als 2e golfbaan in Nederland officieel GEO gecertificeerd vanwege de inzet en visie omtrent duurzaamheid.

Openbaar toegankelijk
Indien men tijdens het Zaans Open de wedstrijd wil volgen of een kijkje wil nemen op het prachtige natuurcomplex, is men van harte welkom! Clubhuis“The Chipping Inn” is open voor o.a. een heerlijk kopje koffie en huisgemaakte appeltaart. De baan is goed bereikbaar, vlakbij de toeristische attractie "De Zaanse Schans" en bovendien is parkeren gratis.

Meer informatie kan men vinden op www.zaansegolfclub.com 

Schrijf reactie (0 Reacties)

21 08 2017 rijnmondopengolfDe achtste editie van het golftoernooi voor topamateurs op het best bewaarde geheim van Rotterdam begint vanaf vandaag maandag 21 augustus met de kwalificatierondes. In totaal hebben 160 golfers (dames en heren) zich ingeschreven. Hiervan zijn 15 heren en 3 dames direct geplaatst voor het finaleweekend. Lag de cut vorig jaar bij de heren nog bij handicap 4.6 en bij de dames op 6. Dit jaar ligt de cut voor heren op 2.9 en bij de dames op 3.6.

Tijdens de finalerondes op zaterdag 26 en zondag 27 augustus kunt u de golfers aanmoedigen en ook nog eens de golf- en lifestyle golfmarkt bezoeken. Golf Diva, Scratz golfwear, Artihove, Fit39 ex, Wijnkoperij Cees van Noord, Peugeot DAVO Bergschenhoek en Wassen-zonder-Water staan er met fantastische aanbiedingen. Tevens kunt u naar de outlet van De Golfschool en organiseert Antony Morgan Clubfitting een Cobra demodag.
Dit jaar komt 5% van de toernooi sponsoropbrengsten ten goede aan Spieren voor Spieren, omdat kinderen onbezorgd moeten kunnen rennen, fietsen, spelen en sporten! Er zijn 20.000 kinderen met een spierziekte in Nederland en er is nog steeds geen medicijn.

Pieter van de Stadt, burgemeester van Lansingerland zal op zondag 27 augustus rond de klok van vijf uur de winnaars van het Rijnmond Open Golf 2017 bekendmaken.

zie verder www.rijnmondopengolf.nl 

Schrijf reactie (0 Reacties)

NL GOLFNIEUWS

14 09 2017 rijkvannijmegen

18-holes ronde voor slechts 30 euro omdat Het Rijk van Nijmegen 30 jaar bestaat!

in Laatste NL golfnieuws
Groesbeek, 14 september 2017 – Aanstaande dinsdag 19 september is het exact 30 jaar geleden dat Mr. Pieter van Vollenhoven de eerste bal op Golfbaan Het Rijk van Nijmegen sloeg. Hiermee was de eerste golfbaan in de regio officieel geopend. Sheila Evers,… lees meer
DSC09606PERS

Rijnmond Open Golf opnieuw een groot succes

Op golfbaan De Hooge Rotterdamsche vond dit weekend de 8e editie van het Rijnmond Open… lees meer
zaansegolfclub

7e editie Warsteiner Zaans Open

Door Maria Busscher Wijdewormer – In het weekend van 2 en 3 september organiseert de… lees meer
21 08 2017 rijnmondopengolf

RIJNMOND OPEN GOLF 2017 VAN MAANDAG 21 T/M ZONDAG 27 AUGUSTUS 2016

De achtste editie van het golftoernooi voor topamateurs op het best bewaarde geheim van… lees meer
pitchenputt

Internationale top speelt op Dutch Open Pitch&Putt in Koudum

Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 augustus vindt het Dutch Open Pitch&Putt Golf in… lees meer
Spierenvoorspieren

Fundraising golftoernooi voor de Stichting Spieren voor Spieren

Om hun maatschappelijke betrokkenheid te onderstrepen organiseert De Business Club van… lees meer

bannerweddenopgolf

Ga naar boven