pitchenputtVan vrijdag 25 tot en met zondag 27 augustus vindt het Dutch Open Pitch&Putt Golf in Koudum (Friesland) plaats. Aan dit internationale topsport evenement zal de gehele internationale top deelnemen, waarbij 120 spelers deelnemen uit 10 verschillende landen.

Sterk spelersveld Het Dutch Open is onderdeel van een reeks internationale Pitch&Putt Golftoernooien. Zo worden er o.a. ook wedstrijden in Ierland, Spanje, Italië, Australië, Chilie en Noorwegen gespeeld. Eind augustus zullen er in Koudum ruim 120 spelers deelnemen uit Nederland, Duitsland, Ierland, Engeland, Frankrijk, Spanje, Italië, San Marino, Noorwegen, Denemarken en Bahrein. Het toernooi is de afgelopen jaren slechts één keer gewonnen door een Nederlander, Rolf Kwant wist het toernooi in 2010 en 2016 op zijn naam te schrijven. Alle andere edities werden gewonnen door de Ierse topspelers. Naast de vele internationale topspelers, mogen de Nederlanders Rolf Kwant en Marcel Ahuis tot de favorieten worden gerekend.

Finales Zondag van 10.00 uur tot +- 15.00 uur vinden de finales plaats. De beste 20 spelers starten zondag vanaf 12.00 uur en zullen rond 14.30 uur op de laatste holes uitmaken wie tot winnaar van het evenement wordt uitgeroepen. Naar verwachting zullen in de finales meerdere hole-in-ones worden geslagen die uiteindelijke tot absolute top scores zullen leiden.

Pitch&Putt Golf “Pitch en Putt is een snelgroeiende sport in Nederland, die 17 jaar geleden is overgewaaid uit Ierland. In Ierland wordt Pitch&Putt ook wel “a Poor Mans game” genoemd, zegt Dutch Open organisator Lammert Fopma, “in Koudum zijn binnen 5 jaar meer dan 150 leden verslingerd geraakt aan deze sport. Om deze sport te beoefenen heb je maar 2 of 3 clubs nodig. De sport wordt beoefend door jong en oud (oudste lid is 88 jaar!). Het Dutch Open is een mooi moment om bestaande en nieuwe leden van deze mooie sport te laten genieten”.
25 – 27 augustus Spelers vanuit het buitenland zullen vanaf woensdag 23 augustus arriveren. Het toernooi begint vrijdag 25 augustus met een Pro-Am toernooi. Vanaf zaterdag zal het hoofdtoernooi starten met twee rondes op zaterdag en de finale ronde op zondag van 10.00 – 15.00 uur. Het gehele weekend is het Dutch Open gratis te bezoeken.

Live muziek

Naast de sportieve activiteiten is er op vrijdagavond en zaterdagavond live muziek. Op beide avonden is de entree gratis en is iedereen welkom om te genieten van de mooie muziek van “The Shannons” & the Creadance Clearwater Revival. The Shannons spelen vrijdag 25 augustus Ierse Folk muziek vanaf 20.00 uur en is als Ierse band onmisbaar bij een sport evenement met Ierse roots. Zaterdagavond speelt de Creadance Clearwater Revival, die door de bekende sing-songwriter Douwe van der Werf nieuw leven wordt ingeblazen.

www.dutchopen2017.com 

Schrijf reactie (0 Reacties)

SpierenvoorspierenOm hun maatschappelijke betrokkenheid te onderstrepen organiseert De Business Club van Golfbaan De Hooge Rotterdamsche in samenwerking met PTI op woensdag 20 september  een fundraising golftoernooi voor de Stichting ‘Spieren voor Spieren’.

Business-leden van Golfbaan De Hooge Rotterdamsche bepalen ieder jaar een goed doel. Door het jaar heen spelen de leden golfwedstrijden om geld in te zamelen. Dit jaar is het goede doel Spieren voor Spieren. Tijdens de laatste bijzondere wedstrijd, woensdag 20 september a.s., golfen bekende topsporters en ambassadeurs van Spieren voor Spieren mee! Dit jaar hebben o.a. Minke Booij, Marjolein Bolhuis- Eijsvogel, Wieke Dijkstra, Henk en Marianne Timmer, André Ooijer en Phil Helsby al toegezegd de baan in te gaan met onze business-leden en hun gasten.
PTI is al meer dan 12,5 jaar maatschappelijk partner van de Stichting ‘Spieren voor Spieren’ en
zet zich op verschillende manieren in voor dit goede doel. Daarnaast besteden zij veel aandacht aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.
Jan Posma, directeur PTI vindt dat “succesvolle bedrijven hun verantwoordelijkheid moeten nemen om bij te dragen aan het algemeen maatschappelijk belang. Wij vinden het in ieder geval belangrijk dat spierzieke kinderen meedelen in ons succes”.

Waarom is Spieren voor Spieren ons goede doel?
Omdat kinderen onbezorgd moeten kunnen rennen, fietsen, spelen en sporten! Er zijn 20.000 kinderen met een spierziekte in Nederland en er is nog steeds geen medicijn. Ieder kind verdient spierkracht en dus spierballen. Om kinderen spierballen te kunnen geven, moeten we begrijpen wat spierziekten zijn, hoe ze ontstaan en hoe we toe kunnen werken naar gerichte oplossingen door structureel onderzoek te financieren. Daarom organiseren we met elkaar dit golftoernooi!
De ervaring leert dat het naast een ‘goede doelen dag’ vooral een uiterst informele, aangename, goed verzorgde en ontspannen dag wordt!

Inschrijven
Iedereen (minimaal handicap 54) die kan golfen, mag aan deze speciale Spieren voor Spieren golfwedstrijd deelnemen! Bedrijven kunnen zich bijvoorbeeld inschrijven voor een hele flight,
incl. bekende topsporter, voor een bedrag van € 1.100,-. Natuurlijk zijn er diverse andere sponsormogelijkheden aanwezig. Hiervoor wordt een geheel verzorgde, onvergetelijke dag en avond aangeboden.

Schrijf reactie (0 Reacties)

11 08 2017 Ernie ElsErnie Els, winnaar van vier majors en voormalig nummer 1 van de wereld, maakt zijn opwachting in het KLM Open 2017 (14-17 september) op The Dutch in Spijk. Nederlandse golffans mogen zich verheugen op de komst van een van de meest aansprekende golfers van de laatste 25 jaar.

image
The Big Easy

De Zuid-Afrikaan is een van de meest populaire golfers, met fans over de hele wereld. Aan zijn postuur en beheerste swing dankt Els de bijnaam 'The Big Easy'.

Els nam vier keer eerder deel aan het toernooi van de European Tour in Nederland. Bij zijn laatste deelname in 2001 werd hij gedeeld twaalfde in Noordwijk. Zijn beste resultaat behaalde hij in het Dutch Open van 1994, met een gedeelde zevende plaats.

1994 was voor Els het jaar van de grote doorbraak met een overwinning in het US Open. In 1997 wist Els de major voor de tweede keer te winnen. Ook het Brits Open won Els twee keer, in 2002 en 2012. Els stond maar liefst 705 weken in de top-10 van de wereldranglijst en was negen weken de nummer 1 van de wereld.

Met de deelname van Ernie Els weet het KLM Open zich verzekerd van een van de meest tot de verbeelding sprekende golfers van de afgelopen twee decennia. KLM Open toernooidirecteur Daan Slooter: 'Ernie Els is een icoon van het moderne golf. Hij is een speler die generaties weet te overbruggen met zijn fenomenale kwaliteiten als golfer en zijn innemende persoonlijkheid. Er zijn weinig golfers die zowel bij jong als oud kijken zoveel enthousiasme opwekken.'

Slooter kijkt nu al uit naar de eerste afslag van de Zuid-Afrikaan in het KLM Open. 'Mooi dat het KLM Open, dankzij partners KLM en ING Private Banking, zo'n speler van naam heeft weten te strikken. Iemand die bijna alle golfliefhebbers aanspreekt en waarvoor je naar Spijk komt.'

Naast Ernie Els kent het deelnemersveld van het KLM Open meer grote namen. Titelverdediger en thuisfavoriet Joost Luiten krijgt in het KLM Open 2017 concurrentie van o.a. Lee Westwood, Andy Sullivan, Chris Wood en Bernd Wiesberger.

Over het KLM Open
De 98ste editie van het KLM Dutch Open wordt van 14 tot en met 17 september 2017 gespeeld op golfbaan The Dutch in Spijk (gemeente Lingewaal). In 2016 won Joost Luiten voor de tweede maal het toernooi, drie jaar na zijn eerste overwinning in 2013. Het KLM Open wordt ondersteund door de partners KLM en ING Private Banking.

Schrijf reactie (0 Reacties)

spijk16 318061Op zondag 20 augustus aanstaande vindt de eerste Joost Luiten Classic plaats in Rotterdam. Het grootste mini-golftoernooi voor kinderen van 4 tot 12 jaar - dat bestaat uit clinics en een wedstrijdvorm - wordt georganiseerd door de Stichting Rotterdamse Sporticonen in samenwerking met Golfcenter Seve Rotterdam en de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF). Deelname aan deze dag is gratis om zodoende de gezondheid van zoveel mogelijk Rotterdamse kinderen te bevorderen.

Het programma bestaat uit clinics om nog niet golfende of beginnende kinderen kennis te laten maken met de sport en een wedstrijdvorm over negen holes met verrassingen voor reeds golfende kinderen. Via joostluitenclassic.nl kunnen kinderen zich opgeven voor de ronde van 11.00 tot 13.00 uur of van 13.00 tot 15.00 uur (de indeling wordt gemaakt op leeftijd). Direct na iedere ronde is er een lekkere lunch. Joost Luiten maakt deze dag extra uniek, omdat hij voor golfertjes met een handicap van 18 of lager een felbegeerde plek ter beschikking stelt voor Beat the Pro op het KLM Open.

Een unieke ‘thuiswedstrijd’

Joost Luiten is op dit moment de meest succesvolle Nederlandse golfer. In 2016 won hij voor eigen publiek voor de tweede keer het KLM Open en even daarvoor nam hij namens TeamNL deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Joost heeft een eigen trainingsruimte bij Golfcenter Seve Rotterdam en voor de jeugd in Rotterdam maakt hij graag ruimte vrij in zijn agenda: “Ik vind het enorm belangrijk om mijn passie over te dragen op kinderen. In een ongedwongen sfeer zoals deze opzet mogelijk maakt, in mijn eigen stad Rotterdam, is dat natuurlijk het allermooist. Ik hoop dan ook veel kinderen te mogen ontmoeten.”

Promotie van de golfsport belangrijk voor NGF

Voor de NGF is jeugdgolf één van de speerpunten binnen haar meerjarenbeleidsplan. “Rotterdamse Sporticonen en Golfcenter Seve bieden kids middels de clinics een eerste kennismaking met golf én gunnen hen de kans om met Joost te spelen. Deze opzet sluit naadloos aan bij de filosofie van GOLF RAAK!, het programma van de NGF om kinderen te bereiken. Daarom steunen wij dit initiatief van harte”, aldus directeur Jeroen Stevens (NGF).

Stichting Rotterdamse Sporticonen

Rotterdamse Sporticonen wil Rotterdamse sporthelden eren én de gezondheid van Rotterdamse kinderen bevorderen. De kracht van het sportieve erfgoed inzetten voor een gezonde jeugd en sociale samenhang in de stad. Om dat te bereiken, organiseert de stichting gratis jeugdsportevenementen als jaarlijkse traditie onder de naam van en met medewerking van Rotterdamse sporticonen of hun nabestaanden. De evenementen zijn toegankelijk voor álle kinderen en kennen geen enkele drempel. Breedtesport verbroedert en vormt de basis voor topsport. Vanuit topsport ontstaan iconen. Zo snijdt het mes aan alle kanten.

Foto door golfsupport.nl 

Schrijf reactie (0 Reacties)

NL GOLFNIEUWS

pitchenputt

Internationale top speelt op Dutch Open Pitch&Putt in Koudum

in Laatste NL golfnieuws
Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 augustus vindt het Dutch Open Pitch&Putt Golf in Koudum (Friesland) plaats. Aan dit internationale topsport evenement zal de gehele internationale top deelnemen, waarbij 120 spelers deelnemen uit 10 verschillende landen.… lees meer
Spierenvoorspieren

Fundraising golftoernooi voor de Stichting Spieren voor Spieren

Om hun maatschappelijke betrokkenheid te onderstrepen organiseert De Business Club van… lees meer
11 08 2017 Ernie Els

Ernie Els in KLM Open 2017

Ernie Els, winnaar van vier majors en voormalig nummer 1 van de wereld, maakt zijn… lees meer
spijk16 318061

NGF Nieuws - Eerste Joost Luiten Classic in Rotterdam

Op zondag 20 augustus aanstaande vindt de eerste Joost Luiten Classic plaats in… lees meer
26 07 2017 pgaBall

PGA Holland Open Fourball Kampioenschap ook voor amateurs toegankelijk

Ter gelegenheid van het 35-jarige bestaan van de Noordhollandse Golf Club wordt gedurende… lees meer
24 07 2017 linksvalley

Nieuwe golfbaan bij Ermelo

Een mix van De Pan, De Rosendaelsche en Walton Heath in Engeland. Zo moet de nieuwe… lees meer

bannerweddenopgolf

Ga naar boven