Golfen in Nieuw-Zeeland

20-05-2008-balmacewan.jpg

20-05-2008-balmacewan.jpgGolfen in het buitenland is een favoriete tijdsbesteding van onder andere de Nederlanders. Nieuw-Zeeland is bij uitstek een land waar prachtige golfbanen liggen en waar voor een schijntje van wat hier aan greenfee betaald wordt, gegolfd kan worden.

Vandaag nemen we een kijkje op de oudste golfclub van Nieuw-Zeeland: de Otago Golf Club in Dunedin. Prachtig gelegen in de heuvels rond deze oude universiteitsstad biedt Balmacewen, zoals de club meestal wordt genoemd, alles voor de ervaren, maar ook beginnende speler. Een fraai clubhuis, goed voorziene winkel en de mogelijkheid van clinics door een professional, plus de mogelijkheid voor bezoekers om ook op clubdagen te spelen. De 18 holes zijn aangelegd in een indrukwekkend en stijlvol park dat in ieder seizoen mooier lijkt. De fairways en greens zijn tot in de puntjes onderhouden. Sleutelwoorden: heuvelachtig, veel bomen, niet gemakkelijk en een oase van rust. Par 73, lengte 5373 meter. De greenfee is 60 Nieuw-Zeelandse dollars en dat is nog geen 28 euro! 

Nieuw Zeeland – Golfclub Te Anau

03-06-2008-teanau.jpgOp onze trip langs de golf courses van Nieuw-Zeeland zijn we deze keer in Te Anau, centrum van het Fiordland en uitvalsbasis voor dagtrips, cruises en meerdaagse wandelingen naar de wereldberoemde Milford Sound en Doubtful Sound. De ongerepte natuur en het ronduit spectaculaire landschap zijn de grootste aantrekkingskracht van de sprookjesachtig gelegen Golf Club van Te Anau.

Met name in de ochtend zijn we er vaak alleen en hebben de 18 holes met een totale lengte van 5870 meter voor onszelf. De stilte en de schoonheid van de natuur zijn overweldigend en maken het spelen hier tot een onvergetelijke ervaring. Maak een van de sensationele excursies vanuit Te Anau en speel daarna een partij op deze par 72 course.

 

Balclutha Golf Club

27-05-2008-balclutha.jpgAan de monding van de Clutha, de grootste rivier van Nieuw-Zeeland, vinden wij de Balclutha Golf Club. Gelegen op een hoogvlakte biedt deze ruim opgezette 18-hole course fraaie vergezichten over de Clutha River. Met een gemiddelde lengte (5300m) en Par 71 is de baan niet buitengewoon lastig, maar het heuvelachtige aspect resulteert in vele hoogteverschillen, diepe kloven en onverwachte moeilijkheden. De fairways en greens zijn prachtig onderhouden en het hele jaar door bespeelbaar. Clubs zijn te huur en na het spelen is het goed toeven in het sfeervolle clubhuis. Een van de vele toplokaties in Nieuw-Zeeland.

Affiliate Green Fees $20, $15

Non-Affiliate Green Fees $25, $20

Invercargill

09-06-2008-inverc11.jpgInvercargill is de meest zuidelijk gelegen stad van Nieuw-Zeeland en kan bogen op verscheidene golf courses, één ervan zelfs midden in de stad, op loopafstand van hotels en het gezellige, winkelrijke centrum met Victoriaanse architectuur. Een bezoek aan het mueum in zeer de moeite waard!

De Invercargill Golf Club ligt net buiten de stad aan de kust, en wordt aan één kant begrensd door de South Pacific Ocean. 18 holes met een totale lengte van 5600 meter, par 72, in een bijzonder mooi aangelegd en onderhouden park, dat hier en daar de allure van een botanische tuin aanneemt.  Licht glooiend, met veel zware bomen en heerlijk rustig. De club is het hele jaar geopend en biedt alle faciliteiten zoals een clubhuis met bar, een fraaie winkel, verhuur van materiaal, en zo verder. Bezoek Invercargill en speel op deze en talloze andere prachtige banen van Nieuw-Zeeland.

 

20-05-2008-balmacewan-afslag.jpg