Het eerste golfnieuws

Golfbaan ?Het Rijk van Nijmegen? hoofdsponsor Robert-Jan Derksen

ImageDe homecourse van Robert-Jan Derksen was in de afgelopen jaren al ??n van de trouwe sponsors. De 36-holes golfbaan ?Het Rijk van Nijmegen? heeft nog steeds het volle vertrouwen in deze nederlandse speler op de Europese Tour. De komende drie seizoenen is ?Het Rijk van Nijmegen? dan ook hoofdsponsor van de ambitieuze Derksen.

Pas op 14-jarige leeftijd hield Robert-Jan voor het eerst een golfclub vast, zes jaar later speelde hij zijn eerste Europese Tourevent als amateur. In 1998 speelde ?the laughing Dutchman? op de Europese Tour.

De eerste twee jaren op de Europese Tour verliepen met wisselende successen. In 2000 en 2001 speelde Derksen op de Challenge Tour (de 2e divisie van de PGA European Tour). Door een 8e plaats in 2001 verkreeg hij opnieuw een startbewijs voor de grote Tour in 2002. Een 149e plaats was niet voldoende om zijn kaart te behouden, maar een uitstekende 25e plaats over 6 ronden op de Qualifying School stond garant voor behoud van zijn tourcard voor 2003. Het team bestaande uit: Tom o?Mahoney als swingtechnische caoch, Harold Swash als putting coach, Tara Edwards als mentale coach en zijn vaste caddy ?Snake? werd uitgebreid met een coach ?on Tour?, de beroemde Engelse coach Scott Cranfield. Met vooral deze meereizende coach moet Robert-Jan in 2003 in staat zijn, via 4 constante ronden per toernooi, een plaats bij de beste 115 te behalen.

Robert-Jan Derksen draagt de komende drie jaren het logo van de golfbaan ?Het Rijk van Nijmegen? op zijn kleding en zijn tas. Wij hopen door onze sponsoring een bijdrage te leveren aan de verwezelijking van de ambitieuze doelstellingen van een golftalent, die zijn eerste golfballen sloeg op onze baan, aldus Jacqueline Lambrachtse van ? Het Rijk van Nijmegen?.