Golf – Xander Schauffele wint het Sentry Tournament of Champions

Het was de eerste wedstrijd op de PGA Tour van 2019 waarin met de nieuwe golfregels werd gewerkt. Het Sentry Tournament of Champions in Hawaï liet talloze voorbeelden zien waar ook amateurs in het vervolg rekening mee moeten houden. Zo was de vlag regelmatig in de hole te zien met het putten, hoeft niet maar mag wel, en was het op kniehoogte droppen (foto) soms een wat rare vertoning. De spelers leken er in ieder geval weinig moeite mee te hebben.

Xander Schauffele (foto) bleek de beste speler in Hawaï. Met een laatste ronde van 62 slagen wist de Amerikaan met 23-onder par het toernooi op zijn naam te zetten. Zijn landgenoot Gary Woodland, die nog maar net naar Wilson is gegaan, pakte de tweede plaats in Kapalua in Maui.

Hoe deden de Europeanen het in het toernooi?

Rory McIlroy eindigde met 15-onder op 8 slagen afstand van Schauffele op de gedeelde 4e plek als beste Europeaan. Een laatste ronde van 72 slagen verknalde bij hem zijn score die hij daarvoor met 69, 68 en opnieuw 68 slagen had opgebouwd. McIlroy wist opd e laatste dag maar twee birdies te maken maar maakte ook een bogey op de par 73 baan.

De Spanjaard Jon Rahm eindigde met 13-onder voor de Engelsen Paul Casey en Ian Poulter met 9 en 8-onder par. De Italiaan Francesco Molinari werd met 1-onder 27e in het toernooi.