Golf – Nieuwe golfregels worden getest in toernooi in Hawaï

Een nieuw golfjaar begint op de PGA Tour in Hawaï en wel op donderdag in het Sentry Tournament of Champions. Op het eiland Maui zullen de toeschouwers niet alleen naar het scorebord kijken maar ook naar de nieuwe golfregeles die dan zullen gelden. Droppen vanaf kniehoogte bijvoorbeeld zal dan zeker zichtbaar worden. Het meest opvallend zal worden dat de vlag in de hole mag blijven met putten.

Bryson DeChambeau, die natuurkunde studeerde aan de universiteit, had al eerder aangegeven dat de vlag erin alleen maar voordelen zullen opleveren, wij zijn benieuwd hoeveel spelers dit zullen toepassen.

De wereld nummer vijf van de wereld had echter wel een opmerking erbij. “Het wordt lastig als de vlag heen en weer zwaait en ik een vijf footer en schaduwen heb,”.

Collega-Amerikaan Justin Thomas liet weten de vlag er zeker uit te halen. “Als ik een putt van een meter of wat heb kan ik miezelf niet serieus nemen als ik de pin in laat,” vertelde de PGA Championship winnaar van 2017 aan de aanwezige verslaggevers.

Het toernooi op Hawai telt selchts 34 deelnemers en is beperkt tot de 2018 winnaars op de PGA Tour. Dustin Johnson is titelverdediger en Rory McIlroy zal voor het eerst verschijnen.

De Noord-Ier begon eerder aan zijn seizoen met European Tour-evenementen in het Midden-Oosten, maar richt zijn aandacht nu op de PGA Tour.

“Toen ik vorig jaar in de VS woonde en daar een permanente bewoner was, besloot ik dat dit is waar mijn leven zal zijn, hier zal ik wonen”, vertelde hij de verslaggevers woensdag.

“Ik wilde (het jaar) een goede start maken, een vroege start.”