Reizen

Golf in Saoedi Arabië maakt belangrijke ontwikkeling door!

08 november 2022, Riyad, Saoedi-Arabië: Golf Saudi heeft nogmaals laten zien dat ze zich inzet voor duurzaamheid door tijdens de Aramco Team Series-Jeddah van deze week aan te kondigen dat drie van zijn golfclubs met succes gecertificeerd zijn door GEO Foundation for Sustainable Golf, de internationale non-profit die zich volledig toelegt op het helpen versnellen van duurzaamheid in en door golf.

Drie golfclubs in respectievelijk Riyad en Jeddah: Dirab Golf & Country Club, Riyadh Golf Club en Royal Greens Golf & Country Club zijn erkend voor het voldoen aan de internationale standaard voor duurzaamheid in golf en gaan akkoord met verdere verbetering in de komende drie jaar. Ook de Safaa Golf Club in King Abdullah University of Science and Technology (KAUST), die vaak bekend staat om zijn duurzaamheidsinitiatieven, wordt onderhouden en beheerd door Mohawarean Specialized Golf Services (MGS) en heeft de certificering behaald voor zijn inzet, begrip en inspanningen. Het is de eerste particuliere golffaciliteit in Saoedi-Arabië die gecertificeerd is in samenwerking met de afdeling Milieubeheer van KAUST.

In 2020 lanceerde Golf Saudi zijn uitgebreide nationale golf duurzaamheidsstrategie, die sinds het begin een innovatieve cultuur en ambitieuze kijk op belangrijke ecologische, economische en sociale aspecten van de sport heeft omarmd. Een belangrijk onderdeel van de strategie was ervoor te zorgen dat alle golfclubs in Saoedi-Arabië werken aan een reeks continue verbeteringspunten die hun voortgang op het gebied van duurzaamheid zullen sturen en ervoor zorgen dat deze faciliteiten de lat nog hoger leggen voor duurzaam golfen in Saoedi-Arabië. Dus door het behalen van de GEO-certificering zijn deze cursussen nu allemaal op weg om hun locaties te blijven verbeteren, investeren en verbeteren om fauna en flora te bevorderen, natuurlijke hulpbronnen te behouden, hun gemeenschappen te ondersteunen en zich te concentreren op klimaatgerelateerde acties.

In een reactie op de prestatie van de vier clubs zei Zijne Excellentie Yasir O. Al-Rumayyan, voorzitter van Golf Saudi en de Saudi Golf Federation:

“Sinds de oprichting van Golf Saudi hebben we de kracht van onze collectieve inzet en ons leiderschap op het gebied van duurzaamheid blijven tonen. Het nieuws over GEO-certificering in vier clubs in het Koninkrijk laat zien dat we op schema liggen in onze reis om een ​​actieve rol te spelen in de bijdrage van onze sport en aan het prioriteren van milieu- en klimaatkwesties”, aldus Al-Rumayyan. “Dit volgt op het nieuws van vorig jaar, toen Golf Saudi officieel ondertekenaar werd van het UN Sport for Climate Framework, wat onze collectieve missie bevestigt om actief bij te dragen aan Saudi’s Vision 2030 en om deel uit te maken van de koolstofarme toekomst van het Koninkrijk.”

Jonathan Smith, oprichter en uitvoerend directeur van GEO Foundation, zei: “Het is bemoedigend om te zien dat Golf Saudi vooruitgang boekt bij de uitvoering van hun nationale duurzaamheidsstrategie. Twee jaar na de lancering van dit uitgebreide raamwerk, blijft de nationale vereniging richting geven aan iedereen die betrokken is bij golf in Saoedi-Arabië en dit strekt zich nu uit tot deze vier faciliteiten, die GEO-certificering hebben ontvangen in het licht van het werk tot nu toe en ook verplichtingen voor continue verbetering.”

Golf Saudi heeft een breed scala aan beleidsmaatregelen voor de golfindustrie opgesteld rond koolstof en klimaat, herstel van ecosystemen, circulaire economie en waterbeheer. Dit beleid trok de aandacht van zowel Safaa Golf Club als MGS, in het bijzonder algemeen directeur Nicholas Davies, die de club in KAUST beheert. Davies was verheugd om met Golf Saudi samen te werken en de duurzaamheidsprogramma’s van GEO Foundation te gebruiken om de National Golf Sustainability Strategy bij de club te implementeren, en zei:

“Om uit de eerste hand met beide teams samen te werken om ervoor te zorgen dat we niet alleen de hoogste normen implementeren, maar ook milieu-innovatie inbouwen in de ontwikkeling en exploitatie van onze faciliteit. Enkele van onze belangrijkste aandachtspunten zijn het herstel van ecosystemen door middel van golf hier binnen KAUST; gebruik maken van hernieuwbare energie; uitgebreid waterbeheer; en het inbouwen van circulariteit in de toeleveringsketen van onze club.”