Golf in de Algarve weer mogelijk!

In een progressieve stap hebben golfbanen in de Algarve – door de golftoerisme-industrie uitgeroepen tot ’s werelds favoriete golfbestemming 2020 – hun deuren opnieuw geopend.

Vanaf 4 mei bieden smaragdgroene stukken land in de Algarve opnieuw de natuurlijke habitat voor enthousiaste golfers om te ervaren wat ze zo erg hebben gemist tijdens de sluiting door het Covid-19. Wat ze hebben ontdekt, zijn golfbanen die in uitstekende staat worden aangeboden in een optimale tijd van het jaar om te spelen.

Elke golflocatie volgt strikte richtlijnen voor de volksgezondheid en heeft nieuwe maatregelen geïmplementeerd onder leiding van ‘The Game’ van de Portugese Golffederatie om de veiligheid en verantwoordelijkheid voor spelers en personeel te waarborgen, waarbij de aanvankelijke vraag naar starttijden zeer bemoedigend bleek te zijn.

João Fernandes, voorzitter van het Algarve Tourism Bureau (ATA), merkte op: “We zijn verheugd dat onze vertrouwde golfbaanpartners blijk hebben gegeven van zo’n veerkracht en toewijding bij het voorbereiden van onze golfbanen en het doorvoeren van veranderingen, waardoor alle golfers in de Algarve veilig kunnen spelen en genieten van hun spel.

“In combinatie met de nieuwe nationale‘ Clean & Safe ’certificeringsstempel van Turismo de Portugal voor bedrijven die met toerisme te maken hebben, doen we ons uiterste best om vertrouwen en veiligheid te brengen in onze ongelooflijke golftoerisme-industrie.

“Portugal – en vooral de Algarve – is relatief licht getroffen door het coronavirus. Voorlopig is de boodschap van de Algarve aan al haar bewonderaars echter om de regels inzake sociale afstand te volgen en de meest kwetsbaren in hun gemeenschappen te beschermen. Dan, als de tijd rijp is, ontmoeten we elkaar weer onder de zon. ‘