ProGolf Tour

Goede start van Toorop en Van Tilburg in FaberExposize Gelpenberg Open

Nordin van Tilburg tijdens het Pro Golf Tour event op Stippelberg in 2023.

Derde Pro Golf Tour Dutch Swing toernooi begint met veelbelovende prestaties

GELPENBERG – Het FaberExposize Gelpenberg Open, het derde toernooi van de Pro Golf Tour Dutch Swing, is deze week van start gegaan op de uitdagende golfbaan van Gelpenberg. Met een prestigieuze uitnodiging voor het KLM Open in het vooruitzicht voor de hoogst geklasseerde speler na deze drie toernooien, is de spanning om te snijden. De Nederlandse golfers Mike Toorop en Nordin van Tilburg (foto) zijn echter uitstekend van start gegaan, wat hen een gedeelde 8e positie oplevert met een indrukwekkende score van 3-onder par.

De Nederlandse golfwereld houdt haar adem in terwijl de Dutch Swing zich voortzet op de veeleisende fairways en uitdagende greens van de Gelpenberg golfbaan. In deze fase van het toernooi is het nog moeilijk te voorspellen wie er uiteindelijk met de felbegeerde uitnodiging voor het KLM Open vandoor zal gaan, maar de prestaties van Toorop en Van Tilburg spreken boekdelen over hun vastberadenheid en talent.

Een opmerkelijke toevoeging aan de Nederlandse golfscene is amateur Floris Jan Oosterhof, die zijn wedstrijd begon met een score van 1-onder par. Hiermee voegde hij zich bij het selecte gezelschap van Nederlandse spelers die onder par begonnen aan dit uitdagende toernooi. Het bewijst eens te meer dat de toekomst van het Nederlandse golf bij de opkomende generatie ligt.

Enkele andere spelers begonnen hun toernooi met een solide prestatie. Dario Antonisse, Floris de Haas en de amateur Kayden Chang noteerden allen een evenwichtige score van par. De jonge amateur Jorick van Geel moest een kleine tegenslag incasseren met een openingsscore van +1, terwijl spelers als Melvin Muller, Rodi Vlasveld, Thom Hoetmer en Michael Wedema de eerste dag afsloten met een score van +2.

Natuurlijk zijn er ook golfers die wat meer moeite hadden met de start van dit toernooi. Scott Woltering en Nikita van Waesberghe noteerden beide een score van +3, terwijl spelers als Ricardo Veldman, Aydan Verdonk en Sjors den Ambtman enigszins teleurstelden met een score van +4. Lars Keune vond zichzelf terug met een score van +5, terwijl Mike Korver, Darcy Peeters en Tycho van der Velde een stapje terug moesten doen met een score van +6.

De ervaren Lucas van Duijvenbode kwam de eerste dag door met een score van +7, terwijl andere spelers zoals Damiano Bergmans, Bjorn Dreissen, Bas Vermeulen, Niels Goedhart en Ferdie Ottens een uitdagende start hadden met scores variërend van +8 tot +18. Voor deze spelers zal het een zware strijd worden om de cut te halen en zich te kwalificeren voor de volgende ronde.

De spanning op de Gelpenberg golfbaan blijft onverminderd hoog terwijl de Nederlandse golfers hun uiterste best doen om zich te onderscheiden in het FaberExposize Gelpenberg Open. Met nog enkele dagen te gaan, belooft het toernooi een rollercoaster van emoties te worden, waarbij elke slag telt op weg naar de felbegeerde overwinning.