Het eerste golfnieuws

Geweldige prestatie van Guido van der Valk in Moskou

ImageDe 22-jarige Guido van der Valk (foto), die pas sinds oktober vorig jaar pro is, is op de gedeelde 2e plaats in het BMW Russian Open in Moskou ge?indigd. Met een ronde van 65 slagen, eindigde hij in het totaalklassement met 270 slagen (-18) op 1 slag van de winnaar.

Van der Valk had over zijn eerste 9 holes slechts 32 slagen nodig (4 birdies) en zijn 2e negen speelde hij in 33 slagen (3 birdies). Zijn drive op de 17e belandde in het water, maar hij wist nog wel een par te maken. Op de laatste hole miste hij een birdie putt van 3, maar ook hier maakte hij nog par.

Van der Valk was na afloop erg opgetogen. ?Dit is mijn beste prestatie op de Challenge Tour. Ik begon op acht slagen achterstand, het is geweldig. Ik ging er vanuit dat ik Iain niet meer zou kunnen inhalen tenzij hij veel fouten maakte. Maar achteraf gezien had de wedstrijd anders kunnen aflopen als mijn put voor birdie op de laatste hole was gevallen.? Hij verdiende 15.618 euro.

De Nederlander steeg op de Challenge Tour ranking van de 83e naar de 25e positie. Een kaart voor de European Tour komt voor hem nu wel heel dichtbij en mocht hij die krijgen aan het eind van het jaar, dan zou dat opnieuw een sensatie betekenen.

De Engelsman Iain Pyman won voor de tweede maal het BMW Russian Open, eerder won hij het toernooi in 1999. Met een laatste ronde van 69 slagen won hij op de Moscow Country Club met een totaalscore van 269 slagen (19-onder par). Zijn flightgenoot Benn Barham deelt de tweede plaats met Guido Van der Valk.

Pyman was tevreden: ?Het is fantastisch om voor de tweede keer deze titel te winnen. Toen ik in 1999 won was dat mijn eerste overwinning op de Challenge Tour. Nu is het mijn vijfde titel, maar het belangrijkste is dat ik mijn kaart voor de European Tour voor volgend jaar binnen heb!?