PGA Tour

Genesis Invitational: Hideki Matsuyama wint op de Riviera Country Club

Voormalig Masters-kampioen Hideki Matsuyama veroverde zijn negende PGA Tour-titel toen hij de eerste speler werd in de geschiedenis van de Genesis Invitational die een ronde van 62 maakte in zijn laatste ronde op de Riviera Country Club.

De Japanner begon de laatste ronde op een gedeelde zevende plaats en zes slagen achter de leider Patrick Cantlay. Hij leverde echter een foutloze prestatie, inclusief negen birdies.

Matsuyama’s ronde bracht hem naar 17-onder par voor het toernooi en hij eindigde drie slagen voor op Will Zalatoris en Luke List die de tweede plek deelden. Cantlay zat werkelijk in een nachtmerrie op zondag na een ronde van 72 slagen waardoor hij uiteindelijk op een gelijke vierde positie eindigde.

Naast het feit dat Matsuyama de eerste Japanse speler is die op deze locatie triomfeert, markeerde dit de eerste toernooizege van de 31-jarige sinds het Sony Open in Hawai meer dan twee jaar geleden. Nu kijkt hij uit naar de volgende maand in The Players Championship en de terugkeer naar Augusta National in april.

“Dit is mijn eerste top 10 sinds de laatste Players… dus hopelijk kan ik dit momentum vasthouden,” zei Matsuyama.

Matsuyama moest wachten tot de laatste groepen hun rondes voltooiden voordat hij kon juichen, maar het bleek een onoverwinnelijke voorsprong te zijn, waarmee hij eindelijk een moeilijk 2023 achter zich liet waarin hij gehinderd werd door een rugblessure.

“Sinds die blessure was ik elke week bezorgd dat er iets ergs met mijn rug zou kunnen gebeuren,” zei Matsuyama. “Maar deze week had ik geen problemen, ik speelde zonder zorgen, dus dat hielp echt.”

Elders behaalde Tommy Fleetwood een top-10 finish dankzij een laatste ronde van 67, waardoor hij op acht onder voor het toernooi eindigde, terwijl Rory McIlroy’s 70 hem liet eindigen als onderdeel van een groep van zeven die op de 24e plaats eindigde.

McIlroy had een moeilijke start van het weekend op de Riviera Country Club na een openingsronde van 74 met drie slagen over par, maar schoot 66 en 69 in de tweede en derde ronde respectievelijk en gelooft dat zijn spel niet ver weg is van waar hij het wil hebben.

“Ik ben dichtbij,” zei McIlroy. “Ik ben nog niet helemaal waar ik wil zijn, maar het is een van die banen waar precisie zo belangrijk is en het plaatsen van je bal op de juiste plekken. “Als je een beetje uit vorm bent, worden je zwakke punten deze week wat vergroot.”

Genesis Invitational: Patrick Cantlay dichtbij overwinning

Genesis Invitational: Woods trekt zich terug waar Cantlay leidt en McIlroy zich verbetert

Patrick Cantlay leidt het Genesis Invitational en de comeback van Tiger Woods