PGA Tour

Geen Tiger Woods in US Open

Tiger Woods heeft zich teruggetrokken voor het US Open dat in juni in Los Angeles gespeeld gaat worden omdat hij nog herstelt van een enkeloperatie. De 47-jarige trok zich eerder terug uit het PGA Championship nadat hij zich in april tijdens zijn derde ronde had teruggetrokken uit The Masters

Woods trok zich tijdens de derde ronde in april terug uit de Masters vanwege plantaire fasciitis en onderging vervolgens een enkeloperatie voordat hij zich afmeldde voor het PGA Championship dat eerder deze maand op Oak Hill werd gespeeld en dat zondag voor de derde keer werd gewonnen door Brooks Koepka.

De USGA heeft nu bevestigd dat 15-voudig Major-kampioen Woods ook afwezig zal zijn op het US Open, dat tussen 15 en 18 juni wordt gespeeld.

De 47-jarige hoopt nog wel dat hij in juli kan meespelen in The Open in Royal Liverpool, waar hij in 2006 zijn derde Open-titel won.

Vijfentwintig van die spelers verdienden hun plaats dankzij hun plaats in de top 60 van de wereld, waaronder wereldkampioen nr. 18 Tyrrell Hatton en grote winnaars Patrick Reed en Jason Day.