Geen goede start van Joost Luiten in Maleisië

18 02 2016 holmanDeze week wordt in Maleisië het Maybank Championship Malaysia gespeeld. Op de golfbaan van de Royal Selangor Golf Club, de oudste golfclub van Maleisie, kwam vandaag ook Joost Luiten in actie. De enige Nederlander in het toernooi had geen goede opening. Na zijn eerste 18 holes staat Luiten op +1. Het waren 5 bogeys en 4 birdies die ervoor zorgden da hij zijn ronde boven par eindigde. Luiten staat met deze score op de gedeelde 85e plaats.

Luiten heeft acht slagen achterstand op de leider Nathan Holman (foto). De Australiër ging in 64 slagen rond en heeft daarmee één slag minder dan Angelo Que uit de Filipijnen de Engelsen Danny Willett en Tommy Fleedwood de Amerikaan Peter Uhlein de Argentijn Jorge Campillo en de Fransman Alexander Levy.  

Luiten zal in Maleisie een top notering nodig hebben wil hij dit jaar nog wat Majors willen spelen. In april wordt de Masters gespeeld en om daaraan te mogen meedoen moet hij bij de beste 50 spelers in de wereld staan. Nu bezet Luiten nog de 74e plaats.

De Belgen Nicolas Colsaerts en Thomas Pieters hadden een redelijke en slechte start in het toernooi. Colsaerts deelt met +7 de 152e plaats en Pieters staat met level par gedeeld 67e.