Geen goed toernooi voor Van der Valk

Het tweede toernooi van Guido van der Valk op de Asian Tour is toch een kleine deceptie geworden. Na een goede start met een ronde van 72 slagen en de daarop volgende ronde van 71 slagen ging het bergafwaarts met de score van Van der Valk. De 76 slagen op de derde dag en de 82 op de vierde en laatste dag zorgden voor een lage plaats in het algemeen klassement. De 72e plaats leverde hem 645 dollar op.

"Hoewel ik slecht startte, speelde ik de eerste negen holes het beste spel van dit toernooi. Maar sinds lange tijd liet mijn putter me in de steek. Na het missen van een eagle- en drie birdieputs was het gewoon op.

Een ronde om snel te vergeten zodat ik me kan concentreren op het volgende toernooi in Singapore op 8 maart", aldus een teleurgestelde Van der Valk.

De winnaar werd de Filippino Frankie Minoza, voor zijn thuispubliek wist de 47-jarige met 10-onder par veel jongere golfers te verslaan. Voor Minoza was de cheque van 47.550 dollar. Zijn landgenoot Gerald Rosalez eindigde met 8-onder par op de tweede plaats.