Equipment nieuws

Garmin® introduceert de Approach® CT10 clubtracking sensoren   

Eemnes, 17 juli 2018 – Garmin kondigt vandaag de Approach CT10 club tracking sensoren aan voor een volledig automatisch clubtrackingsysteem. De CT-10 sensoren volgen automatisch elk shot met elke club — zelfs uw putts en chipshots. CT-10 kan worden gekoppeld met compatibele Garmin golfhorloges1 om automatisch elke slag te volgen, inclusief shotlocaties, afstanden en clubtype, zonder dat u daarvoor iets extra’s hoeft te doen.

“De toevoeging van de Approach CT10-sensoren aan onze golf line-up zorgt voor volledige gametracking en gedetailleerde shotprestaties van elke club, evenals extra statistieken voor meer competitieve golfers die hun spel willen verbeteren,” zegt René Dijk, Product Manager Garmin Nederland. “Ons clubtrack systeem, gecombineerd met onze vernieuwde Garmin Golf-app, biedt gedetailleerde informatie, zodat fervente golfers zich kunnen concentreren op hun spel, wetende dat de sensoren elke slag van tee naar green tracken, inclusief putts en chipshots”.

Statistieken voor elke slag

Met de Approach CT10 clubtracking kunnen golfers hun spel volgen en hun verbetering zien, zowel in realtime op hun horloge als na beoordeling en analyse van de Garmin Golf ™ -app. Spelers zullen er veel baat bij hebben om te zien hoe ver ze normaliter slaan met een club en leren van de statistieken over slagen naar de fairway of green. Deze lichtgewicht en eenvoudig te installeren sensoren en zijn niet van invloed op de golfswing van de golfer. Nadat ze aan het einde van elke clubgrip zijn bevestigd, koppelt u eenvoudig met een compatibele Garmin-golfhorloge, voor het tracken van de volledige game en begeleiding over de holes.

Spelers kunnen kiezen tussen een starterpakket met drie sensoren die ze aan drie golfclubs kunnen koppelen. Voor de resterende golfclubs waaraan geen sensor is gekoppeld, vertrouwen spelers op de AutoShot²-functie op hun compatibele Garmin-golfhorloge om de andere slagen te tracken. Of spelers kunnen all-in gaan en de volledige set kiezen voor volledige gametracking met sensoren op alle 14 clubs in de tas. De sensoren hebben een levensduur van maximaal vier jaar en elke set bevat door de gebruiker vervangbare batterijen.

Met de bijgewerkte, gratis Garmin Golf ™ -app kunnen gebruikers eenvoudig hun scorecard uploaden en hun prestaties analyseren met statistieken op PRO-niveau en geavanceerde analyse, zoals Strokes Gained. Met de Strokes Gained analyse kunnen spelers zien hoeveel slagen ze krijgen of verliezen ten opzichte van een baseline, waardoor ze vergeleken kunnen worden met andere spelers, net als professionele golfers. Met de Approach CT10 of een ander apparaat met Autoshot-mogelijkheden kunnen golfers hun statistieken bekijken en vergelijken met hun connecties. Spelers kunnen zien hoe ze verbeteren op bepaalde gebieden zoals putten en chippen en de app zal inzichten geven op welke gebieden ze moeten oefenen. Met de app kunnen spelers meedoen aan wekelijkse leaderboards, of zelfs een eigen toernooi maken en mede-golfers uitnodigen om te concurreren. Gebruik de app voor datavergelijking en zie hoe u presteert onder uw connecties. Geschikt voor zowel Apple als Android-apparaten, de Garmin Golf-app is nu beschikbaar om te downloaden.

De Approach CT-10 is naar verwachting leverbaar vanaf juli. De volledige CT-10 set met 14 sensoren is verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 299,99. De starterset met 3 sensoren is verkrijgbaar voor de adviesprijs van € 79,99.

¹ Zie https://buy.garmin.com/nl-NL/NL/p/605172#devices 

² Met AutoShot op een compatibel horloge worden putts niet bijgehouden en worden chipshots rond de green mogelijk niet bijgehouden, afhankelijk van de ligging en het contact met de bal.

Apple® is een handelsmerk van Apple Inc., geregistreerd in de Verenigde Staten en andere landen. Android is een handelsmerk van Google Inc.