Het eerste golfnieuws

Garcia wint het Canarias Open de Espa?a

ImageMet een laatste ronde van 75 slagen, met daarin 2 birdies en 5 bogeys, is Robert-Jan Derksen met 295 slagen (+7) op de 59e plaats ge?indigd in het Canarias Open de Espa?a. Voor Derksen was het een raar toernooi met als dieptepunt zijn 2 strafslagen die hij kreeg na het onnodig verliezen van zijn bal op de 3e dag van het toernooi. Als enige Nederlander overleefde hij de cut, eerder konden Rolf Muntz en Maarten Lafeber hun koffers pakken. Derksen pakte toch nog ruim 4700 euro en steeg daarmee naar de 173e plaats van de Volvo Order of Merit.

Het toernooi had op de laatste dag een paar prachtige, maar voor de spelers in kwestie zelf vervelende hoogtepunten zoals de bal die Ian Poulter vanuit een klein slootje sloeg. Met een schoen uit raakte hij zijn bal goed, maar deze landde net niet op de green. Warren Bennett sloeg zijn drive op de 15e hole iets naar rechts en na bijna 5 minuten gezocht te hebben dachten ze zijn bal gevonden te hebben, bovenin een palmboom. Met een verrekijker erbij lukte het niet de bal te identificeren, dus werd het een lost bal en moest hij terug naar de plaats waar hij voor het laatst afgeslagen had, de afslagplaats dus.

Sergio Garcia (foto) begon zijn ronde zeer sterk met een birdie op hole 1 en een eagle op hole 2. Hij maakte toen bogeys op 4 en 7 en ook nog eens een dubbel bogey op 12. Uiteindelijk bleek een ronde van 73 slagen (+1) voldoende te zijn voor de overwinning en de cheque van 287.000 euro. De 22-jarige Garcia eindigde met 275 slagen (-13) vier slagen voor de nummer 2, de Italiaan Emanuele Canonica die zijn 4e ronde in 72 slagen speelde om op 279 slagen te eindigen (-9).

De Engelsman Greg Owen werd alleen 3e met 280 slagen, een sterke prestatie was weggelegd voor de Spaanse amateurspeler Rafael Cabrera die net zoals de Zweed Carl Pettersson op de 4e plaats eindigde.