Gaat Robbie van West voor sensatie zorgen in het D+D REAL Czech Challenge

Hadden wij vorige week nog Daan Huizing die op de Challenge Tour won nu staat Robbie van West (foto boven) na drie ronden in het D+D REAL Czech Challenge op slechts 2 slagen van de leider.

Van West die nu op 13-onder staat na 70, 66 en 67 slagen heeft dus slechts 2 slagen achterstand op de leider en Noor Kristian Krogh Johannessen (foto) die op derde dag in 66 slagen rondging en daarmee zijn score op 15-onder bracht.

Ook Lars Keunen speelt een zeer goed toernooi. De 24-jarige Nederlander wist nog niet op de Challenge Tour de cut te halen tot dit toernooi en staat nu met 73, 67 en opnieuw 67 slagen met 9-onder gedeeld 14e! De 28-jarige Van West heeft tot nu toe slechts 1 keer de cut gehaald en wel in het Bain’s Whisky Cape Town Open dat begin mei werd gespeeld. De twee Nederlanders zullen in ieder geval belangrijke punten krijgen voor de ranking op de Challenge Tour. 

Keunen had op de derde dag een foutloze ronde met 5 birdies waar Van West met eveneens hetzelfde aantal birdies ook zijn ronde eindigde.

Zondag gaat Van West om 9.44 van start met achter hem de leider. Misschien kan hij, net als Huizing vorige week, opnieuw voor een Nederlands succes zorgen.

Van West en Keunen door in D+D REAL Czech Challenge