PGA Tour

Gaat de Duitser Stephan Jaeger het Farmers Insurance Open winnen?

Stephan Jaeger leidt met één slag na het zinken van een 2 meter birdieput op de 18e hole van de South Course van Torrey Pines Golf Course tijdens de derde ronde van de Farmers Insurance Open op vrijdag. Thomas Detry zakte naar de tweede plaats na een dubbel bogey op dezelfde hole.

Jaeger, een Duitser woonachtig in Tennessee, noteerde een ronde van 1-over par 73 en staat op 11-onder na 54 holes. Matthieu Pavon (72) uit Frankrijk en Nicolai Højgaard (73) uit Denemarken staan op 10-onder, terwijl Detry uit België na zijn 73 op 9-onder staat.

Met acht spelers binnen drie slagen van de leider, waaronder Jaeger die nog nooit op de PGA TOUR heeft gewonnen, kan er zaterdag een nieuwe winnaar zijn.

Detry, spelend in de laatste groep, sloeg een indrukwekkende drive op de 18e hole maar eindigde met een dubbel bogey na een mislukte approach. De vijver voor de green, bekend als Devlin’s Billabong, veroorzaakte problemen, net zoals de lastige vlagposities en dik gras na een storm op maandag.

Vijf spelers stonden gelijk op 8-onder, terwijl negen spelers 7-onder waren, waaronder Xander Schauffele, een inwoner van San Diego, en Tony Finau.

Stephan Jaeger leidt na de tweede ronde van de Farmers Insurance Open