Francesco Molinari wint het Arnold Palmer Invitational

Met een birdie op 16 en op 18 heeft Francesco Molinari het verschil kunnen maken en daarmee het Arnold Palmer Invitational kunnen winnen. De Italiaan kwam met nog veel spelers in de baan met 11-onder op de de green van de 18e aan. Een prachtige putt van ver viel en de target was voor die nog in de baan 12-onder par. Molinari had aan 64 slagen genoeg op de laatste dag en dat werd gelijk de laagste ronde van het toernooi!

Titelverdediger Rory McIlroy kreeg voldoende kansen maar kreeg er geen putt in. Een voorbeeld, op de 16e een par 5 heeft hij na een enorme drive nog een wedge over voor zijn tweede slag en gaat putten voor eagle vanaf een meter of 2.5. Die schampt maar net de hole en birdie is het resultaat.

De Engelsman Matthew Fitzpatrick kwam met 10-onder nog in de buurt van de score van Molinari. Een ronde van 71 slagen (-1) zorgde er voor dat hij het toernooi niet ging winnen maar als tweede eindigde. De Koreaan Sungjae Im, Tommy Fleetwood en Rafa Cabrera Bello werden met 9-onder gedeeld derde.