Het eerste golfnieuws

Foster trotseert ziekte en wint Dunhill Championship

ImageMark Foster (foto) heeft het Dunhill Championship gewonnen tijdens een zinderende play-off met 5 tegenstanders. Het scheelde overigens weinig of Foster had zich ziek gemeld voor de laatste dag vanwege ernstige maagklachten. De 27-jarige speler uit Worksop won met een eagle op de tweede hole van de sudden death play-off.

Zaterdag had een aantal spelers hun derde ronde niet kunnen voltooien door noodweer en ook Foster moest zondagochtend eerst nog zijn derde ronde afmaken. Om half 7 stond hij al op de baan. Hij dacht dat hij kansloos was, maar toen hij drie birdies maakte over de vijf holes die hij nog moest spelen, stond hij slechts op drie slagen afstand van de leider Vaughan.

Tussen de derde en vierde ronde bracht hij een bezoek aan de dokter en het zag er niet best voor hem uit toen hij een bogey maakte op de tweede hole. Vanaf hole 6 ging het een stuk beter en uiteindelijk belandde hij met een totaalscore van 275 slagen (15-onder par) in een play-off met Anders Hansen, Trevor Immelman, Paul Lawrie, Doug McGuigan en Bradford Vaughan.