Flinke cheque voor Lars van Meijel in Slovakije waar Darius van Driel helaas faalt

Het zag er zo goed uit voor Darius van Driel in het D+D REAL Slovakia Challenge in Slovakije. De Nederlander stond met nog een ronde te gaan aan kop van het klassement met 16-onder par en twee slagen los op Rhys Enoch uit Wales. Het was een ronde van 68 slagen voor Enoch op de laatste dag en een ronde van 76 voor Van Driel dat de overwinning gaf aan de eerste. Enoch eindigde met 18-onder bovenaan het klassement. De Nieuw-Zeelander Josh Geary werd met 17-onder tweede.

Maar wie werd er derde? Lars van Meijel wist met 70 slagen zijn derde plek veilig te stellen. De Nederlander verdiende daardoor een flinke cheque en wel een van 13.000 euro. Van Driel die gedurende het toernooi de leiding had maar dat helaas op de laatste dag uit handen gaf kreeg voor zijn 8e plek met 12-onder een cheque van 5200 euro.

Was het toch de spanning om een toernooi op de Challenge Tour te winnen die Van Driel liet falen? Hij werd al eerder tweede in België en nu helaas 8e. Toch lijkt aan de score van de Nederlanders dat Joost Luiten er volgens jaar wat spelers bij krijgt op de Europese Tour.

Daan Huizing werd uiteindelijk gedeeld 29e met een eindscore van 7-onder en Wil Besseling moest dit keer genoegen nemen met een 39e plaats.

Van Meijel (foto) zal door het prijzengeld dat hij dit keer verdiende een flinke sprong maken in de algemene ranking van de Challenge Tour. Van Meijel is nu de hoogst genoteerde Nederlander met een 20e plek. Van Meijel weet het de beste 15 spelers aan het eind van het seizoen een plek op de European Tour krijgen en daar is natuurlijk alles om te doen!

Besseling staat nu 24e, Van Driel 29e en Huizing 30e in de algemene ranking van de Challenge Tour!