Farmers Insurance Open: Max Homa wint!

Max Homa heeft met een indrukwekkende finish het Farmers Insurance Open gewonnen. De 32-jarige eindigde de week op 13-onder en op twee slagen van voormalig PGA kampioen Keegan Bradley en met tweevoudig major winnaar Collin Morikawa nog een slag verder terug op de derde plaats. Sungjae Im, Sahith Theegala en de leider na de derde ronde Sam Ryder werden gedeeld vierde.

Homa maakte een achterstand van vijf slagen ongedaan tijdens de laatste ronde op de South Course in Torrey Pines, hij mixte zeven birdies met een eenzame bogey om een zes-onder 66 te maken en daarmee een tweede overwinning van het seizoen veilig te stellen.

Homa holede vanaf 7.5 meter op de derde voor de eerste van drie birdies in een stuk van vier holes en voegde er nog een toe vanaf 1.80 meter op de par-vijf negende en ging de tweede negen in met 32 slagen.

De Amerikaan zag een birdie op de 11e teniet worden gedaan toen hij vanaf 3 meter miste om zijn par te redden op de 14e, maar Homa wist vervolgens vanaf 4.5 meter op de 16e te scoren en profiteerde van de laatste par vijf om zijn eerste overwinning in het nieuwe seizoen te behalen, zijn laatste overwinning was in het Fortinet Championship in september.

Ryder nam een voorsprong van twee slagen op de laatste dag en begon zijn ronde met een birdie, helaas de back-to-back bogeys vanaf de zevende en een dubbel bogey op de 15e brachten hem naar een ronde van 75 slagen (+3).

Rahm, die naar de nummer 1 van de wereld had kunnen gaan als hij een vijfde overwinning had behaald in zeven wereldwijde starts, zakte ook in het klassement op de laatste dag door een ronde van 74 slagen om daarmee terug te vallen naar een gedeelde zevende plaats naast Jason Day.

Hideki Matsuyama en Tony Finau deelden de negende plaats op zeven onder.

De PGA Tour blijft in Californië voor de AT&T Pebble Beach Pro-Am, waar een deelnemersveld van 156 amateurs en beroemdheden naast 156 profs speelt gedurende drie rondes op Pebble Beach Golf Links, Spyglass Hill Golf Course en Monterey Peninsula Country Club.

Jordan Spieth, US Open kampioen Matt Fitzpatrick en Viktor Hovland zullen allemaal optreden, terwijl voormalig Wales international Gareth Bale en de acteur Bill Murray tot de beroemdheden behoren die als amateur zullen meespelen.