European Tour – Richard Green wint in Wenen, Derksen wordt 59e

10-06-2007-green.jpg

10-06-2007-green.jpgRobert-Jan Derksen is na vier dagen spelen in Wenen op de 59e plaats beland. Robert Jan Derksen is de enige overgebleven Nederlander in het toernooi want Maarten Lafeber wist zich niet voor het weekend te plaatsen. Derksen had op de laatste dag echt een off-day; met 2 birdies, 5 bogeys en 1 dubbel bogey eindigde hij met 76 slagen en bracht hij zijn eindtotaal op +1.

Het Oostenrijks Open werd gewonnen door Richard Green (foto). De linkshandige Australiër was op -16 geëindigd net als de Fransman Jean-François Remesy. De twee moesten daardoor een play-off spelen die op de eerste hole al werd gewonnen door Green.

Richard Green had twee putts op de 18e voor par en dat gaf hem de overwinning. Eerder had Remesy met zijn tweede slag de stenen geraakt net voor de green en moest hij een bogey op deze hole incasseren.

De overwinning voor Green werd zijn eerste sinds 1997 toen hij het Dubai Desert Classic won. Vorig jaar stond hij nog in de play-off tegen Simon Dyson in het KLM Open die door Dyson gewonnen werd.

Nog een linkshandige speler, Chris Gane, werd gedeeld derde samen met de Spanjaard Miquel Angel Jimenez en de Zweed Michael Jonzon.