Het eerste golfnieuws

European Tour: Jorge Berendt wint het Cannes Open

ImageDe Fransen waren eigenlijk gekomen voor Jean van der Velde, (foto) toch een beetje de held van veel Franse golfers. Zij werden op de laatste dag van het Cannes Open op hun wenken bediend toen van der Velde een super ronde speelde. Met 65 slagen en een totaal van 269 slagen (-19) eindigde hij op de tweede plaats en verzekerde hij zijn tourkaart voor 2002. Een hevig ge?motioneerde Jorge Berendt, die als derde Argentijn dit jaar met de titel van het Cannes Open een wedstrijd won op de European Tour, vertelde na afloop dat hij de laatste holes zo zenuwachtig was dat hij vreesde voor het maken van een vreselijke slag. ?Ik heb vroeger door een grote hoeveelheid adrenaline in mijn bloed een keer een green zo ver overspeeld, dat ik een slag van zo?n 30 meter terug moest maken. Ik was bang dat ik dit keer door de adrenaline nog ergere dingen zou meemaken, maar gelukkig hield ik mijzelf goed in de hand.?, aldus Berendt. Hij eindigde met 268 slagen op -20 en verdiende met zijn zege ruim 200.000 gulden.