Het eerste golfnieuws

European Tour: Drama voltrekt zich voor Derksen in Scandinavian Masters

ImageNa 3 dagen spelen in het Scandinavian Masters heeft Maarten Lafeber van de Nederlandse spelers de beste kaarten in handen voor een goede eindscore. Lafeber speelde op de derde dag van het toernooi een ronde van 67 slagen en ging daarmee met een score van -5 (70, 71 en 67 slagen) naar de gedeelde 20e plaats.

Lafeber’s hole-in-one op de 155 meter lange par 3, hole 4, mocht er ook zijn!

Rolf Muntz speelde zijn ronde net als op de 2e dag van het toernooi opnieuw in 70 slagen. Met 73, 70 en 70 slagen (par) deelt hij de 43e positie.

Een apart verhaal is Robert-Jan Derksen (foto), met bogies, birdies, dubbel bogies en erger speelde hij zijn ronde in het Zweedse Kungsangen. Een drama voltrok zich voor Derksen op de 16e hole, een par 3 van 185 meter. Deze hole heeft een klein watertje voor de hole en daar achter ligt gelijk de green. Derksen moest een 9 op deze par 3 noteren, misschien kwam het door de dubbel bogey die hij op de vorige hole maakte maar Derksen was het even kwijt. Na afloop van zijn ronde stonden er 2 birdies, 6 bogies een dubbel bogey en de 9 op de par 3 op zijn kaart. Hij zakte door zijn 83 slagen naar de laatste plaats in het klassement, de 79e positie.

Met een ronde van 66 slagen en een totaal van 203 slagen deelt Graeme McDowell de leiding met Niclas Fasth en Jeff Sluman. Op een slag afstand volgt de Zuid-Afrikaan Trevor Immelman.